Petice proti vystěhování obyvatel z ul. Přednádraží

Quoted post

malcom

#15 Re: dodatek

2013-05-08 19:00

#7: HonzaS - dodatek

přál bych chytrákům,kteří píšou takovéto příspevky,aby si na chvili s těmi udajně "nepřispusobivými vyměnili kůži.zažívat od malička trojí diskriminaci ve vzdělávání,na trhu práce a v bydlení,to si nikdo z vás neumí představit. vzhledem k tomu,jak se rozevírají sociální nůžky to nemusí být vzdálená budoucnost.o hypotéky tu opravdu nejde.tito lidé nemohou ani pomyslet na nějakou hypotéku a většinou ani na slušné bydlení.zadarmo opravdu nic nedostali,není jejich chyba že Roma dnes na smlouvu nikdo nezaměstná.přesto se většinou snaží nějakou práci mít.kolik z nás "přizpůsobivých" by to dávno vzdalo?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#16 Re: Re: dodatek

2013-05-08 19:52:18

#15: malcom - Re: dodatek

Víte, o tu svoji pověst, to vlastně není pověst, ale zkušenosti, se dnes a denně starají sami. Ta není vycucaná z prstu.

Ze slušné společnosti se vyčleňují také sami. Svým chováním a nenávistí k majoritě. Těžko zaměstnáte někoho, kdo má popsaný trestní rejstřík, či na něho není spolehnutí. Zkusíte jednou, dvakrát a po třetí se svéprávný člověk odvrátí. To jsou také zkušenosti. Ono je úplně zbytečné psát, co všichni víme. Plně to vyjádří jedna věta. O dobrou pověst se velice rychle přijde, ovšem získat ji zpět dá neskutečně mnoho práce a snažení. Někdy se nezadaří vůbec. Není lepší tu dobrou pověst vůbec neztratit?

Jak jinak chcete zdůvodnit, co se děje v EU. Nejsme jediná země, kde mají problém. Dá se říct, že mají problém v celé EU

včetně zámoří. Můžete mi prosím odpovědět na otázku. Opravdu jsou všechny tyhle země tak nesnášenlivé? Opravdu není chyba na druhé straně? Co tak, kdyby druhá strana navrhla řešení a ne jen stále vykřikovala dej, dej, dej.


Nepřihlášený uživatel

#17 Re: Re: dodatek

2013-05-08 20:49:20

#15: malcom - Re: dodatek 

 

Pokud vím, tak většina z nich byty zadarmo dostala. A byly to pěkné, standardní a mnohdy i nadstandardní byty. To, že si je většinou dokázali zničit, za to může kdo - barva jejich kůže? Už za socialismu  kolovaly historky o vybydlených bytech o spálených parketách. A tehdy byla dokonce povinnost pracovat. Tak kde je problém -  v barvě kůže?

Barva kůže někoho nutí vybydlovat pěkné byty?Jak je možné, že někdo dokáže prodat z vlastního bytu radiátory do sběrny, že dokáže topit dveřmi a nebo částí krovu z vlastního domu. Proč někdo kálí do vlastního sklepa?K tomuto všemu dotyčné nutí barva kůže?

 A o té bídě, pokud má někdo na chlast, herny, benzin cigarety, tak žije v bídě? A kdo to těmto lidem financuje, vedle toho, že jim financuje zdravotnictví, bydlení, důchody, jídlo, ošacení a to mnohdy i značkové?

Tomu říkáte rasismus, tomu říkáte diskriminace?

Ano jedná se o diskriminaci, ale diskriminaci těch co pracují a nedobrovolně významnou část svého výdělku musí odevzdat, však víme na co. A za toto všechno se dočkají pouze výčitek, nadávek a obviňování z rasismu a diskriminace. Není zde něco špatně?

 

přizpůsobivý občan

#28 Re: Re: dodatek

2013-05-15 07:21:12

#15: malcom - Re: dodatek

....takhle problém nestojí.... proč někteří z těchto ubohých obyvatel Přednádraží, když dostali pracovní nabídku ani nenastoupili nebo po týdnu skončili? Je to proto, že byli už dopředu v obavách diskriminace na pracovišti, nebo snad jen proto, že se bojí pracovat....? Já znám Rómy, kteří pracují a žijí běžným životem, mají vystuované školy a snaží se začlenit do běžné společnosti, daří se jim to  a kupodivu na Přednádraží nebydlí....  Je účelem, abychom se my - přizpůsobiví přizpůsobili nepřízpusobivým? Budou jednou běžní občané - ti přizpůsobiví v minoritě ??????