Petice za transparentnost a zlepšení služeb KaM UK

Quoted post

bm

#26 Menza UK vs ZČU

2013-05-03 08:01

Po třech letech, kdy jsem chodila na ZČU v Plzni a tudíž i do tamní menzy, pro mě byla úroveň a cena menz UK docela šokem. V Plzni bylo nejdražší jídlo obvykle do 30 Kč, naopak nejlevnější něco málo přes 10 Kč (segedýn za 16 Kč, čočka s klobásou za 13 Kč). Sic bez polívky a bez pití, ale polívka se dala dokoupit (výběr obvykle ze dvou druhů) a pití taktéž (výběr dokonce z cca 10 příchutí limonád za 4 Kč). Výběr z 6 druhů jídel + vegetariánské saláty (žádný smíchanice z nouze a zeleniny, ale některý fakt dobrý), možnost dát si k obědu k pití i něco jiného než slazený (pardon, občas i neslazený, ale přibližně stejně hnusný) čaj (tj. výše zmíněné limonády, pivo, normální čaj), výběr zákusků, otevřeno od 10.30 do 15.00, možnost zajít si do menzy na večeři (nebo aspoň koupit bagetu, když si člověk večeři zapomněl objednat)... proč tohle nejde i v menzách Karlovky? Myslím, že třebas zrovna ty večeře by studenti z kolejí, v kterých jsou menzy, mohli ocenit...
Do jiných investičních záležitostí KaM nevidím, takže nemůžu soudit, jak dobře či špatně hospodaří. Ale ta menza je pro mě fakt velkou záhadou.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#35 Re: Menza UK vs ZČU

2013-05-04 22:04:05

#26: bm - Menza UK vs ZČU

Rozhodně souhlasím, že menza ZČU je mnohonásobně lepší. Jednou jsem tam měla celého pstruha s bramborem za ani ne 30 korun! V Plzni je ale obecně levněji a i platy se pohybují drobet jinde, přesto si myslím, že je lzeňská menza příkladem toho, jak dobře se dá uvařit.