Petice za transparentnost a zlepšení služeb KaM UK

Quoted post

Jakub Široký

#21 Hlavní důraz

2013-05-02 20:59

Podle mého by se měl hlavní důraz petice vložit skutečně na hospodaření KaM, zveřejňování zakázek, doložení smysluplnosti částečných oprav, které probíhají tu a támhle. Dále bych se zasazoval o přezkoumání učelnosti některých pozic u KaM, resp. jasné deklarace náplně práce, protože pak např. paní hospodářka z koleje Větrník každý den značnou část dne tráví rozmlouváním s vrátnou, což samo o sobě nemusí být špatně, ale je potřeba vědět, zda to má v popisu práce.

V otázce kvality a ceny jídel prostor pro zlepšení určitě je. Na druhou stranu by tato petice neměla sklouznout k vyprázděné lamentaci nad tím, jak menza vaří špatně, a snaze vylepšit pouze tuto otázku.

A také by možná bylo možné na tuto akci navázat i snahu zpřijemnit bydlení na kolejích cizincům - opět případ z kolejí Větrník, cizí ubytovaní musejí mít štestí, že u okýnka v ubytovací kalendáří potkají někoho, kdo umí nějaký světový jazyk, aby se s tamními pracovnicemi byly schopné domluvit, mají-li nějakou jinou žádost, než jenom zaplatit kolejné hotovostí.

A nakonec chci jen poznamenat, že ačkoliv to nemusí být s touto peticí nic společného, není nutné všechno špatné na kolejích spojovat jenom s její Správou, i někteří studenti (nemyslím nikoho konkrétně) by měli nejdříve zlepšit svoje vystupování a chování, aby mohli začít "kázat" vedení kolejí.

Odpovědi

paladin

#23 Re: Hlavní důraz

2013-05-02 22:26:46

#21: Jakub Široký - Hlavní důraz

souhlasim, menzy mi prijdou jako vedlejsi problem, hospodareni KaMu je dulezitejsi.. Napriklad mi prijde zajimave, ze privat vyjde financne skoro srovnatelne s koleji a pritom je to urovni lepsi bydleni.. bud by koleje tedy mely zvysit kvalitu a nebo snizit ceny.