Nesouhlasíme se žalobou na prezidenta Václava Klause

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#46 Re:

2013-03-05 11:14

#13: -

argumenty zde uvedene jsou zcela zcestne.

 

"O právu prezidenta vyhlásit amnestii může diskutovat pouze zaujatá osoba, nepřátelská ústavě, pravděpodobně zlovolná."

-> to ze je nekdo prezidentem z nej AUTOMATICKY NEDELA svateho cloveka. Jsou tu procesy, ktere se daji vyuzit, pokud prezident pravo amnestie ZLOVOLNE (dle meho nazoru) zneuzije k vlastnim ucelum. Odovlavat se na to, ze jsem nepratelsky k ustave na zaklade toho, ze nesouhlasim s tim, ze clovek, ktery ukradl penize z kasy, do ktere kazdy clen spolecnosti prispel proto, aby tam byly penize pro chude a nemocne, nebude potrestan, tak mam pocit, ze autor techto argumentu je pan Hajek, nebo nekdo jemu podobny.

 

"To je nesmysl, neboť pokud se vyšetřování nehýbe 8, 10 či dokonce 15 let, byla de facto soudci již stejně zastavena..."

-> pokud tu bude zakon "pokud se nepodari nekoho odsoudit do urciteho data, tak je automaticky nevinen", pak by jste mel pravdu. argumentace hradu "tohle doporucuje evropsky soud" je lez. proste LHALI. To ze cesky soudni system nefunguje optimalne jeste prece NEMUZE ZNAMENAT, ze lidem, kteri se dopusti takovychto kradezi by to melo byt prominuto.

 

"Tyto skutečnosti hravě vyvrátil jeden z prezidentových poradců v diskusi se senátorkou Wagnerovou, která se právo naučila velmi špatně. "

-> http://www.youtube.com/watch?v=b9GqgzM6CqU , prezidentuv poradce (nekolik z nich) za dobu sve pusobnosti na hrade rekl tolik hlouposti, ze tohle proste NENI ARGUMENT! (: dokazu vytahnout mnoho dalsich jmen, ktera nedokazala amnestii obahjit, zde bylo vybrano jedno, mohl by jste uvect zdroj/zaznam??

 

"Veřejnost má neblahý signál především v hromadné amnestii za panování Havla.
Naopak, lidé by se měli zamýšlet, za co že to berou soudcové své platy a proč nepracují tak, jak by měli.
K tomu dodává pan prezident následující:
Zastavení trestních stíhání táhnoucích se déle než osm let, které ukončilo i některé velké korupční kauzy a vyvolalo vlnu kritiky, Klaus obhajuje pomocí slovního útoku na justici: "Zatímco první vzkaz byl jen lehkým náznakem zákonodárci, vzkaz druhý znamená výraznou nespokojenost s prací trestní justice (včetně státních zastupitelství)."
"Právě oni nesou přímou či nepřímou odpovědnost za to, že trestní stíhání u nás trvají tak neúnosně dlouho," dodává Klaus."

-> Havlova amnestie nebyla zcela v poradku, nic mene TOHLE BYLO HORSI (a to ze to ani pan Havel nezvladl dobre ma byt omluva pro to, co udelal pan Klaus??) :) Soudci jsou nastroje zakonu, pokud jsou zakony nastavene tak, ze se da donekonecna odvolavat, tak to neni jejich chyba. Argument "je to chyba soudcu, ja jsem nas vlastne zbavil problemu" obstoji akorat pred masou hloupych lidi. Nad timto krokem se pozastavil "cely svet". Verim, ze kazdy, kdo si tento argument precetl se citi trochu urazene, ze to na nej, pane Malachu, takhle zkousite.

 

"Samozřejmě. Jen si myslím, že si někteří vykládají právo po svém. A samozřejmě proti Klausovi. To je dnes moderní a tiskoviny v německém vlastnictví to podporují všemi směry."

->tento vyrok nema poentu, vsimate si toho?


"Naopak. A vysvětli nám, že tomu tak není!
Selektivní znamená pro některé. Což je blbost, neboť amnestie se týká bez rozdílu všech kauz, které lze do článku II. zahrnout. Autor pamfletu ani neví, co je selektivní."

-> Tyka se zejmena hospodarskych kauz (statisticky vetsinove -> selektivne -> http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/selektivni , autor argumentu asi ve vzynamu toho pojmu taky nema zcela jasno.. ). je tu argument, ze tech nejhorsich se to netyka (jen ty se sazbou do 10-ti let), s timto se odvolavam na vyse postovane video. Spolecnost jako takova prestala prezidentovi verit, spolecnost jako takova je znechucena. To snad mluvi samo za sebe (k tomu nihilismu) Druhy clanek zni "Druhý článek zastavuje trestni stihani, od jejichž zahájení k 1. lednu 2013 uplynulo více než 8 let, pro trestné činy, za něž trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody nepřevyšující deset let; nevztahuje se na trestní stíhání proti uprchlému." takto. Precte si, laskave, KTERE KAUZY to pak VETSINOVE znamena. Vase neinformovanost z vas dela, minimalne, najivu.

 

"Mezi tradiční hodnoty patří i amnestie, jako historicky zakotvená forma milosrdenství panovníka vůči svému lidu. Jedná se o odlesk Boží milosti, díky níž lidstvo ještě nevyhynulo na nemravnosti a nenávist."

-> opet to postrada pointu. Ano, pokud je panovnik moudry, dava to smysl. to ale neni tento pripad. Panovnik zneuzil sveho postaveni a proto jej chceme potrestat. Jedna se spise o "esteticky"(vzhledem k tomu co mu hrozi za to co provedl) trest, ale do spolecnosti to vysle signal, ze ani pan prezident nemuze zneuzivat sve postaveni bez trestu ;) (s automatickou "svatosti" uradu prezidenta statu muzete jit zkusit vyrokovat treba do beloruska)

 


pane malachu: obvykle na takto 'primitivni' texty ani nereaguji, tento me ale urazi a proto jsem si dal tu praci. nevim, zda je tato snuzka slov, ktere jste zde napsal, motivovana neinformovanosti, penezi, neobjektivnosti, hlouposti nebo proste jen "trollovani", kazdopadne je to velmi usmevne, ale jen do momentu, dokud si neuvedomim, ze mnoho lidi by si mohlo myslet, ze tohle psal rozumny clovek a mohlo by to brat vazne.

alfons zelicko, trebic

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#58 Re: Re: ...Bohu dík, pan Malach má pravdu, znám ho osobně i když to není můj kámo...souhlasím s ním.

2013-03-05 16:11:59