Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post

Dedahad

#188 Re: Konečně povinnost čipovat psy!!!

2013-02-23 12:42

#182: propro - Konečně povinnost čipovat psy!!!

Každý máme svoji pravdu , ale s tím rozdílem , že i váš názor by šlo  sdělit slušně a alespoň se snažit pochopit druhou stranu ! Takže asi víte , kdo by se měl stydět ! Dlouhodobé vymývání mozků neustálou propagandou ze strany těch , kteří na tom profitují a dále chtějí profitovat se projevuje . Nikdo zde nepožaduje zákaz čipování , dobrovolnosti se meze nekladou a navíc jak víte , že je to bezbolestné a neškodné ? Už jste si to vyzkoušel ? V ČR žije, pokud je známo , jediný člověk , který si to vyzkoušel pod vlastní kůží jen na ruce a vy to zcela určitě nejste ! A vyjádření onoho člověka je přesně zdokumentované a nic dobrého to pro nucené čipování není . Nucené označování živých tvorů / PES NENÍ VĚC- jak jistě víte / zde již bylo , zkuste definovat za kterých režimů ! Pomohu vám : byli to nacisté / nápis JUDE na žlutém šestiúhelníku a tetování v koncentrácích / a potom také v době budování socialismu - to se zase značkovali politicky nespolehliví lidé např. černými výložkami . Tak to zde chcete mít zpátky ? Jak by jste reagoval , pokud nějaký úředník vám nařídí čipovat vaše dítě  / i tyto úvahy již byly slyšet / a nebo pokud by požadovali čipování vašich rodičů či jiných seniorů nad 65 let ? Ještě pořád jste PRO PRO PRO ?  Nebo čipování občanů s jiným než vašim názorem , tak to by vám asi vyhovovalo ! A co říkáte na nucené čipování např. starého , nemocného a již slepého psa , pořád jste PRO PRO PRO ? A pokud cena čipu je pro vás směšná , tak musím řict, že pro každého to tak není ! Znám příběh starší ženy , která mi se slzami v očích řekla , že za poslední peníze koupila granule pro psa a sama nemá ani na chleba / byla právě propuštěna z práce / . Neměl jsem nejmenší důvod ji nevěřit ! Ještě pořád jste PRO PRO PRO ? Také však jsem slyšel názor jednoho úředníka , že tento poplatek není likvidační a že pokud někdo chce chovat psa , musí si všechny výdaje naplánovat dopředu na 14 roků !!! Pokud zrovna vy nejste  tento úředník , potom jste "stejné krevní skupiny" . Potom chápu že vy jste ten pán PRO PRO PRO - vy se styďte a naprosto stejně jsem to řekl i tomu úředníkovi a jsou na to svědci ! A co pejsci , kteří v předměstí Ostravy lítají jen po zahradách svých pánů , ti dle vyhlášky musí být také čipování , považujete to za normální ? Ještě pořád PRO PRO PRO, nebo snad PRO MO PRO ?

Urážíte naprosto zbytečně , stejně jako vy píšete o desetitisících očipovaných psech , tak já napíšu o tom , že např. v ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH , TEPLICÍCH, JIHLAVĚ , ZNOJMĚ , BŘECLAVI , OLOMOUCI , ZLÍNĚ , OPAVĚ , NOVÉM JIČÍNĚ , KOPŘIVNICI , BÍLOVCI , FULNEKU , FRÝDLANTĚ n.O., KLIMKOVICÍCH ,....................... a spoustě dalších skutečně svobodných obcích a městech se čipovat NEMUSÍ, NEBO JE ČIPOVÁNÍ DOBROVOLNÉ A MNOHDY I S BONUSEM MĚSTA ČI OBCE !

Již dvakrát "čipovací vyhláška" v Ostravě neprošla , naposled 24.10.2012 ji pak ti stejní zastupitelé schválili a 20.3.2013 se musí opět schvalovat ! Asi to nesvědčí o kvalitní práci některých ůředníků města , nemyslíte ? A která z politických stran či hnutí zastoupených v zastupitelstvu měla ve svých volebních programech alespoň zmínku o nuceném čipování psů. Nebo snad byla alespoň snaha o nějakou anketu či "objednaný " průzkum ? Ani náhodou , konšelé rozhodli bez ohledu na názory těch,  kteří je zvolili a v jejichž prospěch mají pracovat a ne jim ztrpčovat život ! Stejně jako u t.zv. II.pilíře důchodové reformy , stejně jako u sKaret požadujeme dobrovolnost v rozhodování občana a ne v nařízení úředníka navíc nad povinnost, která vyplývá ze zákona ! Vláda ČR přistoupila na dobrovolnost , nevidím nejmenší důvod , proč by zastupitelé města Ostravy nemohli učinit totéž !

Odpovědi

R

#189 Re: Re: Konečně povinnost čipovat psy!!!

2013-02-23 20:07:55