Zachraňte kulturu 2013


Nepřihlášený uživatel

/ #182 Re: Re: Re: Omlouvám se že je to dlouhé, ale muselo to ze mně ven

2013-02-06 21:21

#175: Martina - Re: Re: Omlouvám se že je to dlouhé, ale muselo to ze mně ven

Paní Martino,

to je radost, s někým komunikovat. Máte naprostou pravdu, horší čas na tuhle petici nebyl. Skoro to až vypadá, jako by ministerstvo chtělo právě téhle situace využít. Mám dojem, že umělci vážně měli víc křičet už dřív - sprostá slova pro tuhle vládu si s dovolením odpustím, jelikož nejsou dost sprostá - a oni taky někteří křičeli. Ale když to není celebrita, tak to není slyšet. Přijměte mou omluvu za tu knihovnu. 
On se ještě nabízí scénář, že by protestující umělci vyzvali MK, aby se připojilo k protestu před ministerstvem financí, na němž by se už opravdu shodli snad všichni. Protože odtud vítr vane, a všichni to ví. Tady by se zřetelně ukázalo, kdo s kým doopravdy je a proti komu. Jenže otázka je, co pak? Jaké jsou alternativy? ČSSD? Stejně zkorumpovaná jako vládní strany? Těžko? Iniciativa ProAlt, která má jistou variantu společnosti a kterou česká "pravice" i "levice" proto označuje za extrémisty, a lidi tomu věří?  
Tak jako se vláda vysmívá všem občanům, tak se vysmívá oborové ministerstvo (kultury) lidem, kteří se ji snaží nedělat jen pro sebe... a těch je víc.

A ještě jeden paradox - jedním z hlavních kandidátů kulturní obce byl Jiří Dienstbier... to by byl prezident! Ze Zemanovy lobby i Schwarzenbergovské na člověka jde v lepším případě mrazení...