Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Tomáš Imrich

/ #1018 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-22 23:12

#987: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

Milí pane Jiří Irro,

nejprve se chci ohradit já jsem o zmanipulovaných studentech ani zaprodaných profesorech nepsal, nemyslím si to o nich. Napsal jsem, že jsem rád, že se studenti začali vyjadřovat k tomu co se děje, ale řekl bych že mají velmi malý rozhled, jak do historie, tak co se týká světového dění. Ač se bouří, tak pokud za dnešní situace si z tolika mnohem !!! vážnějších problémů  (za tím si stojím) vybrali tuto kauzu, tak podle mého prostě jenom převzali minimálně podvědomě převažující antikomunismus nebo spíše antilevicovost, která je v hlavních médiích bohužel stále normou. I v tom Refelxu co čtou ti "alternativnější".

Nejsou pravděpodobně ani nijak vyhranění politicky, ale jsou samozřejmě jednostranně informovaní, např. od bývalých politických věznů. To je samozřejmě realita a špatná věc co se dělo, ale nelze dávat rovná se mezi skutky totalitního režimu, který se schovával za komunistické ideje a samotné legitimní ideje, které dále udržuje dnešní KSČM.

Strašit dnes opakováním totality komunismu je z prominutím nablblost a omezenost, a to že se k tomu hlásí i tolik dospělých lidí, tak to o nich něco prozrazuje. Buďto zaslepenost, ať už ze zloby kvůli špatné osobní zkušenosti, nebo z ideologických důvodů, a nebo neznalost a přejímání převládajícího názoru. Stejně jako asi vetšina prostě přejala to co slyšela v médiích za totality, i když samozřejmě taky nadávali.

Dneska máme samozřejmě jinou totalitu a to peněz, zatím se jí bráníme půjčováním od těch, kteří sami tu totalitu řídí, ale ve státech, které již místo pomoci dostávají jen další nesplatitelné půjčky už to samozřejmě pociťují.

Já jsem také rád, že mohou vyjařovat svůj názor, většina z nich je ještě velmi mladých a tak těžko po nich mohu chtít nějaký přehled pokud ho nemají ani někteří jejich kantoři a rodiče. Doufám, že vytrvají aspoň někteří v zájmu o veřejné a pak si své obzory rozšíří.

Pokud by to chtěli udělat už dnes připravil jsem pro ně několik témat jako lekci ZSV, které by jim při hlubším zkoumání v tom mohla pomoct. jsou myslím na straně 39 diskuse.