Nechceme, aby příštím ministrem školství byl komunista!


Nepřihlášený uživatel

/ #23 Neználkové a propagandisté

2012-11-22 23:00

a) Režim provozovaný KSČ před rokem 1989 neměl s komunismem nic společného (kromě toho, že KSČ sama sebe nazvala komunistickou stranou). Byl provozován systém státního kapitalismu (termín používaný do začátku šedesátých let i rozhlasovou stanicí Svobodná Evropa). Komunistické zřízení totiž přímo ve své definici vyžaduje demokratické rozhodování o všech společenských otázkách, takže žádný nedemokratický režim nemůže být přímo z definice komunistický. To neználci neví a antikomunističtí propagandisté ignorují. Jediné místo, kde bylo komunistické uspořádání společnosti zatím realizováno jsou izraelské kibucy (existují už více než 100 let).
b) Současné české zákony zakazují jakoukoliv politickou činnost, natož propagandu, prováděnou na školách. Pokud by ČSR byla právním státem, pak by všichni studenti účastnící se politické protikomunistické propagandy byli neprodleně vyloučeni ze studia bez možnosti odvolání. Stejně tak by byli ihned propuštěni všichni vyučující podílející se jakkoliv na uvedené politické propagandě. Obsah politické propagnady je přitom zcela nepodstatný, protože v demokratickém zřízení platí bod c).
c) Demokrat v případě kdy se setkává s názorem který je pro něho zavrženíhodný zaujímá postoj podle příkladu: "Váš názor je zcela zavrženíhodný, nesouhlasím s ním z hloubi duše, je mně odporný a domnívám se, že je škodlivé ho zastávat. Budu se ale do krve bít za to, abyste tento svůj odporný názor směl svobodně hlásat." Pokud někdo požaduje zákaz jakéhokoliv názoru, není demokratem, ale zastáncem totalitní diktatury.