Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM


Nepřihlášený uživatel

/ #987 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-22 17:08

#982: Tomáš Imrich - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas 

 

 Lenin má za sebou samozřejmě taky dost mrtvých, z dnešního pohledu to omluvitelné není, v kontextu doby lze předpokládat, že pokud by revoluce dopadla jinak druhá strana by nebyla asi o nic shovívavější a an sibiř by také putovali zástupy. Co se týká jeho nástupce, tak to již byl totalitář úplný, se kterým lze komunismus spojovat jen podle názvu.

Touto peticí je ale prosazován názor na nelegitimitu ideálů, jako je demokracie nejen politická ale i sociální a ekonomická.

Pane Imrichu, celá tato ideologie má na svědomí miliony mrtvých a co je nejhorší, vraždění, zatýkání, bití, vyhazování ze škol a ze zaměstníní,....., tento "třídní boj" byl praktikován  proti nemalé části vlastního národa. A co je jisté, socialismus v celém bloku ekonomicky zkrachoval...žádné úžasné "zítřky" se nekonaly.

Na naší současné demokracii je mnoho špatného, politiky máme nevalné a to ve všech stranách, lžou nám, korumpují, kradou,...ale faktem je, že svobodu máme. Dokladem toho budiž, že tady můžete obhajovat své názory a nehrozí Vám nic z toho, co hrozilo a běžně potkávalo Vaše oponenty za těch 40 let vlády Vašich komunistů...a také to, že p.Baborová mohla bez problémů dál učit....a jak vidíte, se i politicky angažovat.

Nicméně Vy jste, promiňte mi to, zdá se, nepochopil co studenti peticí zamýšlejí. Oni nedělají nic nedemokratického. Oni pouze vyzývají hejtmana Zimolu, aby přehodnotil jmenování p.Baborové na post radní za školství a kulturu. Jsou přesvědčeni, stejně jako my, jejich zastánci, že představitelka komunistické strany nemá takovou funkci zastávat právě vzhledem k historické zkušenosti. Není ani jejím automatickým právem tuto funkci získat. Stala se krajskou zastupitelkou v řádných volbách a nikdo jí toto právo neubírá .... ale nominaci na radní pro školsví provedl pan Zimola a studenti s touto volbou nesouhlasí. Mají na to právo.

A už, prosím, přestaňte psát o zmanipulovaných studentech, jejich "zaprodaných" profesorech....vemte prostě na vědomí, že mají svůj názor, prezentují ho, jak umí ..... a bohudík mohou.

Mgr.Jiří Irra