Otevřený dopis ombudsmanovi-stop lidským paskvilům

Nepřihlášený uživatel

/ #9 reakce na článek p. Vrtbovské

2012-11-12 12:28

pěstounka Jarmila napsal:
11.11.2012 v 19.18

Mrzí mě,co paní Vrtbovská píše o dlouhodobých pěstounech.Máme ke svým 3 biologickým dětem(18,8 a necelých 6 let),dvě děti v dlouhodobé péči(14 a 4 roky).
První mělo naději buď nás nebo Ústav soc.péče-ve dvou letech nechodící,nemluvící,ment.retardované,hypotonické,epileptické,deprivované dítě-nyní běhá,jezdí na spec.tříkolce,domluví se,má výbornou sociální inteligenci,ráda doma pomáhá-veselá slečna(epilepsie,ment.retardace a nějaké další problémy zůstaly). Druhé dítě polorómské v 1 roce s alergiemi na stravu,refluxem,opožděným vývojem,hypotonií a deprivací-je nyní veselé děťátko bez alergií a trávicích problémů,hodně ukecané,mazlivé,kdyby nebylo nesoustředěnosti,občas záchvatu vzteku,cucání palečku a menší obratnosti,dalo by se říct zdravé dítě.Nevím,kolik pěstounských rodin paní Vrtbovská navštívila,ale já osobně neznám pěstouny se zdravými bílými neproblematickými dětmi bez kontaktu s biorodinou-tzv.skrytá adopce.A nechápu,proč by dítě,které je šťastné v milující rodině mělo být nazýváno „paskvilem“a pěstouni shazováni a ponižováni a tvrzeno o nich,že o děti pečují pro peníze-nikoho takového neznám,pěstouni většinou i svou odměnu vydávají za potřeby dětí,protože v systému pp je oproti ústavům mnohem méně peněz a příspěvek na potřeby dítěte často nestačí.Jsem ráda,že u nás máme výborné soc.pracovnice,které si pěstounů váží a že nemusím cokoliv řešit s Natamou. My jsme se přesvědčily,že velká rodina je pro děti opravdovou školou života a velkou pomocí,rádi bychom ještě 1-2děti přijali.