Petice proti těžbě uhlí v Orlové

Petr Drozdík
Autor této petice

/ #32 K peticím chybí řádná organizace a petiční výbor

2012-11-03 15:51

Zdravím vážení,
děkuji Vám za dosavadní přízeň, za Vaše podpisy, komentáře i názory.

Elektronická petice je jedna věc, byla iniciativa z mé strany založit i písemnou formu petice, a rozmístit ji po městě Orlová, ale jakmile začnete shánět dobrovolníky, kteří by přiložili ruce k dílu, tak najednou jako by se po občanech, kteří nesouhlasí s rozšiřováním těžby pod městem slehla zem.

Oslovil jsem celou řadu firem, restaurací a dalších organizací, s dotazem, zda by byli ochotni umístit písemný petiční arch v prostorách své firmy. Bohužel své kladné stanovisko vyjádřil pouze pan Guziur (majitel SG Trafiky) a poslankyně Moravskoslezského kraje Mgr. Jana Drastichová, která přislíbila umístění petice v regionální poslanecké kanceláři v Orlové.

Ostatní oslovení buď ani neodpověděli, nebo ve zkratce odepsali "nemáme zájem".

Iniciativa k petici musí jít především od občanů samotných a musí být znát. Zastupitelstvo musí vidět sílu a odhodlání místních obyvatel bojovat proti tomuto záměru. Pokud se budeme pouze schovávat za elektronickou petici, mnoho toho asi nezmůžeme. Teda ne asi ale určitě.

K rozšiřování petice pomáhá i částečně nezávislý informační portál města Orlová eOrlová, ale stále je to málo.

Pokud tedy chcete něco skutečně udělat, tak jako občanské sdružení Karviňáci proti těžbě. Nevysedávejte jen u diskusí, ale přiložte ruku k dílu. Každá iniciativa je vítána. Jedině tak má petice smysl.

Děkuji