LIDE proti LIDEM ve vlade


Nepřihlášený uživatel

/ #114

2012-07-27 14:24

Čl.5 Ústavy ČR: "Politický systém je založen na svobodném a dobrovolném vzniku a volné soutěži politických stran respektujících základní demokratické principy a odmítajících násilí jako prostředek k prosazování svých zájmů."
Politická strana LIDEM nikdy nesoutěžila tak, jak má na myslím čl.5 Ústavy ČR a přesto se násilně vloudila do České vlády a do parlamentu. Její jednání je v rozporu s Ústavou ČR i s Listinou základních práv a svobod,neboť čl.22 uvádí "Zákonná úprava všech politických práv a svobod a její výklad a používání musí umožňovat a ochraňovat svobodnou soutěž politických sil v demokratické společnosti." Poukazuji rovněž na čl. 23 Listiny, podle kterého mají občané právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založených Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.
Je nepochybné, že Lidem nikdo nevolil a tedy nemůže být tato, až po volbách registrovaná strana, ani v parlamentě a tím méně její členové nemohou působit za tuto stranu ve vládě ČR. Jestliže jsou v těchto vrcholných orgánech státu, kam se násilně vloudili za pomocí prezidenta ČR, předsedy vlády ČR, ODS a TOP 09, máme právo podle čl.23 Ústavy ČR postavit se na odpor a to jak na odpor politický, tak na odpor fyzický.Je nutno co nejdříve tu sebranku vyházet a uskutečnit nové volby s tím, že ODS, TOP 09 a LIDEM nebude smět ve volbách kandidovat.Historie nás o tom poučila, že se v demokratickém systému zakázalo volit osobám nepořátelským státu (1946) a tím nemohli ani kandidovat do kterékoliv volené funkce. Udělejme to!!!!