Odvolání Ing. Ivany Machovcové, ředitelky SVIŠ ve Valticích

Viktor Ševčík
Nepřihlášený uživatel

/ #25 Škola nebo podnik ?

2012-06-09 15:01

Dobrý den,
jsem absolventem vinařské školy.Ačkoliv sem nebyl jedním z nejlepších studentů tak musím poukázat na pár faktů.Vinaři by měli mít prioritu vinohrad(ne sady).Škola místo pár hektarů které by k praxím stačili a byli by ukázkové je zde obrovská výměra.Všechny práce jsou dělané buď pozdě nebo neoodborně(jiné obory).Co se týče samotné výroby to je obraz sám za sebe.Když už někdo dostane praxi na venerii tak lepí medaile či umývá nádoby.Dříve studenti produkovali vlastní vína.Zkoušeli si výrobní procesy(to je jako by nepujčili malíři štětec na vyučním oboru).Pak se stane že absolventa po ukončení školy zkouší u přijimacího pohovoru..Viz paní.Borůvková víte co je klaret ? co je to pozdní sběr ? protože tu byli abolventi kteří to neuměli popsat.