Břve zelené (www.brvezelene.eu)

občan Hostivice

/ #21 Re: Musí vám pomáhat pan Kellner?

2012-05-31 15:50

 

 Na Vámi vyslovenou otázku je jediná odpověď - nemusí!

Dotýkáte se řady problémů, které se výstavbou satelitu a golfového hřiště opravdu nevyřeší, naopak, přibudou nové. Nárůst počtu obyvatel, dopravy, nutnost rozšíření čističky odpadních vod,...

Je pravdou, že Břve jsou v současnosti místy nevábné, avšak příčin je několik. Břevský rybník lemuje skládka odpadu a všechny tři rybníky - břevský, Kala a Litovický rybník jsou zapáchající vodní plochy.

Odpovědnými subjekty jsou, jednak vlastníci předmětných ploch a rovněž obec. Konkrétně se jedná o Státní lesy, Lesní správu Nižbor a společnost Rybářství Třeboň Hld.a.s., se sídlem v Třeboni. Základní kapitál společnosti činí 375 115 000,-Kč. Údajně třeboňská společnost požádala o dotaci na odbahnění rybníka - snad břevského. 

Obec se příliš nestará o to, aby byly vyčištěny břehy a odbahněna dna rybníků. Argument, že společnost vlastní přes třista rybníků, tedy že na zdejší rybníky se hned tak nedostane, je špatný.

Pro úplnost třeba dodat, že čistička odpadních vod, vybudovaná obcí Chýně, je patrně nedostatečná a bylo by třeba prvotně zajistit přítok čisté vody do Břevského rybníku. To by mělo být předmětem jednání města Hostivice a obce Chýně.

Pokud bude projekt inženýra Kellnera realizován problémy se neodstraní nýbrž přibude řada dalších.