Břve zelené (www.brvezelene.eu)

občan Hostivice

/ #17 Vše souvisí se vším

2012-05-18 18:00


Vzdor tomu, že jsou v současnosti aktuálnější témata,chci se zmínit o některých skutečnost souvisejících se zvažovaným počinem společenství PPF.
V rámci diskuze o čističce odpadních vod (ČOV), v červnu loňského roku, pan starosta uvedl cit.:"...Hostivice už se nemá kam rozrůstat, takže čistírna, jak je navržena, by měla být dostačující..". V článku IHNED.cz,ze dne 17.5.2012 nadepsaném Hostivice, vlajková loď Ratha: Škola, školka,gymnazium, nádraží, fontána, se pan starosta vyjadřoval k dotacím ve výši zhruba 75 milionů korun.Cituji:"...nezáleží na tom, kdo na krajském úřadu vládne, protože obce stavby nezaplatí jen z dotací. Musí mít také na spoluúčast."Konkrétně se vyjádřil k dostavbě školy, cit.:"My jsme už neměli funkční školu.Ten nárůst počtu obyvatel je tady tak obrovský, že jsme to museli vyřešit."
V nedávné minulosti bylo předmětem kritiky zdejší gymnazium. Pan MUDr.Rath jeho existenci obhajoval s poukazem na rapidní nárůst obyvatel, jak ve městě, tak v jeho okolí.Lze tedy uzavřít, že nárůst obyvatelstva je takový, že činí městu nemalé potíže, potažmo s tím spojené mnohamilionové výdaje.
Ptám se, proč stávající situaci zhoršovat výstavbou dalšího satelitu?
Zdejší gymnazium,jak je vyčísleno v článku ČT 24, regiony, ze dne 18.5.2012, již spolikalo téměř 14 milionů korun.Škola nabízí, kromě tradičních předmětů, rozšířenou výuku hudební a tělesnou.
Partnery školy jsou SAB, sportovní areál Břve, Golf klub Botanika v Horním Bezděkově, Dům dětí Praha,MŠMT a několik dalších.Horní Bezděkov je vzdálen 14 km a členské poplatky v golfovém klubu jsou mnohatisícové.
Projekt, do kterého se gymnazium začlenilo (realizace 1.1,2012 - 31.12.2012)podporuje zvyšování kvality ve vzdělávání.Klade si za cíl modernizaci výuky, a to především cizích jazyků s důrazem na rozvoj klíčových kompetencí, využití ICT ve výuce a mezipředmětové vazby. Za klíčové aktivity gymnazium označuje, cit.:" propojení všeobecně vzdělávacích předmětů s cizími jazyky, čímž dosáhneme posílení mezipředmětových vazeb a praktického využití cizího jazyka i tam, kde na to studenti nebyli dříve zvyklí."
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Fond hejtmana přispěl částkou 200.000,-Kč na zakoupení pomůcek a předmětů pro výuku tělesné výchovy-studenti mohou využívat kola, tenisové rakety a podobně. Z tohoto fondu byly zakoupeny také dresy s logem školy za účelem reprezentace ve sportovních soutěžích.
Zdejší gymnazium, jak vyplývá ze shora uvedeného,se má věnovat přednostně výuce jazyků. Pro hudebnívzdělávání, či sportovně zaměřené, jsou školy zapojené do úplně jiných programů.
Ptám se potřebuje zdejší gymnazium zaměřené (teoreticky) na jazykovou výuku golfové hřiště?
Odpověď je nasnadě.....