Proti výstavbě AFI Karlín Business Centre

Vybrat přezdívku

/ #100 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karlín

2012-05-06 23:25

#99: karlíňák - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karlín

Nechcete, nebo nemůžete chápat. To už zřejmě neovlivním.

Pracoval jsem na jednom projektu v Německu. Nikde žádná zóna, parkování volné, bezplatné, při nedostatku místa večer na chodníku ve druhé řadě. Všichni parkovali inteligentně tak, že nikoho nenapadlo parkovat jinak. Centrum bez aut, nebo jen krátkodobé zastavení. Ale širší centrum bez jakéhokoli omezení. Policisté neřešili malichernosti, centimetry, neodtahovali jak o život, jako tady. Vše vyřešeno srozumitelným dopravním značením.

To, co tady obhajujete, je, a to se už opakuji, pouze vysavač peněz z našich kapes. Po troškách, ale stále. Restrikce a záminky pro zbytečné platby občanů.

Z Karlína se stalo parkoviště právě proto, že zde stále platí holý silniční zákon, zatímco z okolních čtvrtí jsou auta vytlačována těmito zónami a hrozbami sankcí. Pokud se zavedou zde, problém se přesune pouze jinam. Ale to už vás trápit nebude, protože se splní váš modře pruhovaný sen a budete hrdě vlastnit kus plastu za 700,-Kč ročně. (bez záruky zaparkování)

Co praktikují jinde v centrech svých měst je jejich věcí. Já v centru nebydlím. Širší centrum je termín říkající, že do centra je to odsud kousek. Pro mne 15 minut pěšky. A jestli chtějí v evropských městech rovnat banány, nebo hranatit vejce, nad tím mohu jen lehce kroutit hlavou.

Také mám problém se zaparkováním, ale řešit to touto fantasmagorií by mne napadlo snad jen při naprosté absenci pochopení širších souvislostí. A jakýmikoli kartami disponovat z principu nehodlám! Pokud k tomu ale dojde, prodám a koupím byt v domě s vraty a dvorem a je mi zcela jedno, jestli nebude v Karlíně, i když mám tuhle čtvrť více než čtvrtstoletí rád.

P.S. pokuste se přemýšlet v intencích celé nedělitelné Prahy, případně ještě dále. Více pro vás nemohu udělat.