Proti výstavbě AFI Karlín Business Centre

vybrat přezdívku

/ #98 Re: Re: Re: Re: Re: Karlín

2012-05-06 21:23

#97: karlíňák - Re: Re: Re: Re: Karlín

Ano, xenofobní charakter má tedy celé centrum Prahy a části, které zóny zavedly, či zavádějí. A celkem mne nezajímá, kde všude tato pitomost funguje a kde ji ještě chtějí zavést.

Je to v podstatě výpalné, s xenofobním podtextem. Pohyb po komunikacích a parkování dostatečně řeší silniční zákon, zpoplatněné rezidentní karty nezaručují skutečné zaparkování vozu. Je to jen doklad o zaplacení výpalného - odtažného. Je tomu tak.

Dovedu svých 700,- ročně upotřebit smysluplněji, než platit další a další poplatky korupčně hospodařícím městským částem, či magistrátu.

Pokud se toto modro-žluto-zelené rakovinné bujení nezastaví, bude zanedlouho cesta autem bez peněz na další a další poplatky nemožná. Po Praze se pohybuji převážně pěšky, či na kole, ale cestu s prarodiči k lékaři si na kole nějak představit nedokážu. Zato si dokážu představit, že v budoucnu bude pro mne cesta na kole, nebo pěšky nepřekonatelný problém, zrovna tak, jako pro všechny ostatní včetně Tebe. Zatím to jde, ještě ten čas nenastal. Ale blíží se, pár desetiletí uteče jako voda...

Poplatky za psy, za auto, za vedení konta, za vklad v hotovosti, za další a další věci až budeme platit poplatky za svou pouhou existenci. Každá koruna, kterou nevydám, je dobrá. Uvažovat musíme s nadhledem, ne lpět na okamžitém nabízeném řešení problému, které způsoví v budoucnu jen další komplikace. Nemám nejmenší iluze o tom, že na radnici sedí ti nejlepší z nás a doufat v křišťálovou mravnost a inteligenci je bláhovou utopií.

 

Nějak postrádám reakci na odstavec:

Separace čtvrtí je evidentní, neb zóna ulehčuje jedné na úkor sousední, ve které raší averze místních proti těm přespolním, kteří způsobili nárůst počtu parkujících aut v bezzónové oblasti. Jejich rušení považuji tedy za nanejvýš žádoucí, nikoli jejich rakovinné bujení.

 

Souhlasím však s obecným názorem, že poloprázddných kancelářských budov je v Karlíně už dost a není třeba stavět další, neboť vše nasvědčuje tomu, že AFI je pouhou pračkou na peníze. Nové domy staví dobrý hospodář tehdy, zaplnili-li se ty již postavené.