Proti výstavbě AFI Karlín Business Centre

vybrat přezdívku

/ #96 Re: Re: Re: Karlín

2012-05-06 15:48

#95: karlíňák - Re: Re: Karlín

Modré zóny mají ve své podstatě xenofobní charakter. My tady bydlíme, jen my tady budeme parkovat a nikdo jiný. Pokud by byly nedejbože zavedeny ve všech obcích, pak s autem neodjedeme ani na chalupu bez nebezpečí hrozící represe.

Žijeme v civilizaci a do níž patří automobily právě tak, jako lidé, kteří je vyrobili. Znovu opakuji, že parkování řeší silniční zákon a modré zóny jsou jen nástrojem k dalšímu vysávání kapes občanů bez jakékoli záruky zaparkování. Kdo je obec? Její občané! Pak jsou jejich i obecní pozemky a komunikace, o kterých mají rozhodovat většinovým způsobem.

Separace čtvrtí je evidentní, neb zóna ulehčuje jedné na úkor sousední, ve které raší averze místních proti těm přespolním, kteří způsobili nárůst počtu parkujících aut v bezzónové oblasti. Jejich rušení považuji tedy za nanejvýš žádoucí, nikoli jejich rakovinné bujení.

Nedostatek míst k zaparkování způsobil samozřejmě nárůst počtu vozidel, dále vydávání stavebních povolení bez povinnosti vybudovat podzemní fremní parkoviště a současně bezohlednost mnohých jedinců, kteří zabírají svým vozem více místa, než je nezbytně nutné.

Regulace čehokoli je nejkratší cestou k vlastnímu omezení.

Netuším, odkud jsi milý Karlíňáku kopíroval výňatky pro podporu svých názorů, ale pokud se trochu nad celým problémem skutečně zamyslíš, musíš dojít k závěru, že zavání onou xenofobií.

Pokud chceme hledat cestu k cíli, nesmíme lpět na jedné cetě, ale hledat takovou, která vyhovuje lépe. Karlín už jednou zóny rozumně odmítl zrovna tak, jako Vršovice a je zcela irelevantní, že se tehdejších voleb zúčastnilo jen nějaké procento občanů. Chyba je na straně těch, kteří raději odjeli na své chalupy, kde zóny zcela určitě nemají.