PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY


Nepřihlášený uživatel

/ #1155

2012-04-19 15:53

Ministr financí Kalousek chystá další, v pořadí tuším třetí, vydání státních dluhopisů. Ve výši 20 miliard korun. S dobou splatnosti až sedmi roků. Pokud někomu ještě nedochází dopad tohoto „skvělého“ počinu správce státních financí, tak nejde o nic jiného, než o další zadlužení. Pročetla jsem nabízený scénář a nikde jsem se nedočetla, na co vlastně oněch 20 miliard korun bude použito. V nabídnutém scénáři jsou pouze vyjmenovány výhody, které takový nákup občanovi poskytne. Ponechme stranou, kdo a z jaké společenské vrstvy si může nabízené dluhopisy (na jednoho zájemce až do výše pěti milionů) koupit. A zamysleme se nad tím, kdo a z čí peněz je bude po vypršení jejich splatnosti vyplácet. Za kousky papíru se státním znakem přibude nyní do státní kasy 20 miliard. Jejich použití…neznámé. Faktické proplacení oněch papírků však zaplatí nikoli nejlepší ministr financí, ale daňový poplatník. Ten daňový poplatník, který je již nyní zatížen daněmi, které se téměř rovnají dvou třetinám jeho výdělku.

Nelíbí se mi to a ani se mi to líbit nemůže. Tomu, kdo alespoň okrajově sleduje dění na české politické scéně v posledních měsících, musí být zcela jasné, že tato vláda, tento Parlament, nemá naprosto žádnou koncepci, žádnou vizi, jak zamezit úniku miliard ze státního rozpočtu. Lavírování kolem zvyšování daní hned na tu hranici, hned zase na jinou, je toho jen okrajovým a velmi smutným dokladem. Nejlepšímu ministru financí nedochází, že každé zvýšení daní za současné situace, má na své výsledné pouze jediné…jejich menší výběr. Daň na benzín…mínus devět miliard, daň na potraviny, propad prodeje o téměř tři procenta. Tedy zase méně vybraných peněz. O druhotném dopadu, jako je ztráta pracovních míst v souvislosti s tímto „geniálním tahem“ ani nemluvě.

Každá žena v domácnosti je lepším finančníkem než náš slavný správce státní kasy. Ta totiž ví, že když má napnutý domácí rozpočet, tak si nemůže koupit letenku na cestu „za hranice všedních dnů“ ale naopak, pokud to jen trochu jde, odstavit auto a chodit pěšky nebo jezdit na kole. Jízdu na bicyklu nám totiž zatím ještě nezdanili! Ale neradujme se, ještě není všem dnům páně Kalouska konec !

Češi, Moravané, Slezané, zkrátka všichni obyvatelé české kotliny, probuďte se !! Přestaňme se chovat jako Blaničtí rytíři! Nastala doba, kdy je opravdu třeba se probudit a pořádně bouchnout do stolu. A pokud se Vám ještě pořád nechce, protože máte důležitější věci na práci…například sledovat, jak dopadne souboj „perníkáři“ versus „kometáři“ , tak se podívejte do očí svých dětí a vnuků. Opravdu jim chcete zanechat zem ve stavu, v jakém ji zanechal Jan Lucemburský svému synu Karlovi blahé paměti ??