PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY


Nepřihlášený uživatel

#1151

2012-04-18 23:12

Prohlášení
k současné situaci v České republice

Když se zamýšlíme nad současným stavem ve společnosti, tak nám zřetelně vyvstává několik jasných tendencí vládnoucí skupiny.

Současný management státu se snaží nějakým způsobem „vystoupit“ z rozjetého vlaku. Toto „vystoupení“ si ve své krátkozrakosti představuje tak, že vyvolá předčasné volby a ty se budou konat podle současných pravidel a tím si jednotlivé strany zajistí přísun peněz ze státního rozpočtu a politicky ustojí pnutí ve společnosti.

Vážení politici,

tato představa je i v poměrech České republiky zcela mylná. Lidé už nechtějí současné praktiky. Přestaňte hledat kandidáty a ohlupovat veřejnost. Vláda, parlament a prezident budou voleni za pomoci „přímé demokracie“ v referendu. Kandidáti se budou o jednotlivá místa zajímat za předpokladu osobní odpovědnosti za výkon mandátu s plným vědomím, že mohou být kdykoliv odvoláni ze svých funkcí a potrestáni, když se zpronevěří svému poslání.

Bývalí a současní politici budou pohnáni k zodpovědnosti, a tak je naprosto bláhové si myslet, že odčiní své hříchy tím, že nastoupí jako zadní voj současných mocipánů a tím zajistí kontinuitu se současným uspořádáním společnosti. Že umožní nepotrestání viníků za současný stav a zajistí neviditelným skupinám další bohatnutí na úkor dělného lidu. Ti, co žili v zahraničí, protože tam bylo lépe, si nemohou nárokovat přízeň našeho národa a tvrdit, že oni ho povedou jinudy než bylo načrtnuto mezinárodními finančníky a korporacemi, o kterých nikdo neví, co jsou zač. To samé platí o jedincích, kteří díky svému povolání jsou vidět na televizních obrazovkách a celých dvacet let žili z dotací, na které musel někdo vydělat. A to pod průhlednou záminkou, že zkulturňují společnost.

Milí a drazí,

to jsme už jednou zažili, když jsme se v roce 1989 vydali na Václavské náměstí, abychom změnili chod dějin.

Jedno české přísloví praví: Prává, levá, přední, zadní – pozor vole neupadni. A to se přesně stalo. Jestli máte alespoň trochu soudnosti, tak odejděte ze svých pozic a nechte, ať si lidé uspořádají společnost podle svých představ a alespoň trochu spravedlivě. Copak to okolo sebe nevidíte, že už vás nikdo nechce ? Vaše politické tanečky jsou jen důkazem vaší bezradnosti a touhy se udržet u moci.

Jediné a čestné řešení je, abyste se vzdali svých pozic.

Za Občanskou iniciativu Český ráj jeho vedení

V Jičíně 18.dubna 2012

Odesláno sdělovaím prostředkům.

Nepřihlášený uživatel

#1152

2012-04-18 23:16

Souhlas, protože jsme součástí této myšlenky a tohoto cíle - Hradecká výzva VNR. Kdo chce prosazovat tuto myšlenku a tento cíl at jde i s námi. Hamacek5@seznam.cz

Nepřihlášený uživatel

#1153 Re:

2012-04-18 23:25

#1: -

Souhlasím, ale bojím se aby nevyhrála další úžasná strana socialní demokraté těm totiž taky nevěřím a dokud lidé budou jak ovce volit jednou tu stranu a jindy tu samou a nebudou volit konečně jiné strany tak se tu nic nestane nevěřím lidem co dřepí 20 let v poslanecké sněmovně a stejně jsou všichni zloději.


Nepřihlášený uživatel

#1154

2012-04-19 09:37

tato vláda nás vede k zániku a ještě větší bídě

Nepřihlášený uživatel

#1155

2012-04-19 15:53

Ministr financí Kalousek chystá další, v pořadí tuším třetí, vydání státních dluhopisů. Ve výši 20 miliard korun. S dobou splatnosti až sedmi roků. Pokud někomu ještě nedochází dopad tohoto „skvělého“ počinu správce státních financí, tak nejde o nic jiného, než o další zadlužení. Pročetla jsem nabízený scénář a nikde jsem se nedočetla, na co vlastně oněch 20 miliard korun bude použito. V nabídnutém scénáři jsou pouze vyjmenovány výhody, které takový nákup občanovi poskytne. Ponechme stranou, kdo a z jaké společenské vrstvy si může nabízené dluhopisy (na jednoho zájemce až do výše pěti milionů) koupit. A zamysleme se nad tím, kdo a z čí peněz je bude po vypršení jejich splatnosti vyplácet. Za kousky papíru se státním znakem přibude nyní do státní kasy 20 miliard. Jejich použití…neznámé. Faktické proplacení oněch papírků však zaplatí nikoli nejlepší ministr financí, ale daňový poplatník. Ten daňový poplatník, který je již nyní zatížen daněmi, které se téměř rovnají dvou třetinám jeho výdělku.

Nelíbí se mi to a ani se mi to líbit nemůže. Tomu, kdo alespoň okrajově sleduje dění na české politické scéně v posledních měsících, musí být zcela jasné, že tato vláda, tento Parlament, nemá naprosto žádnou koncepci, žádnou vizi, jak zamezit úniku miliard ze státního rozpočtu. Lavírování kolem zvyšování daní hned na tu hranici, hned zase na jinou, je toho jen okrajovým a velmi smutným dokladem. Nejlepšímu ministru financí nedochází, že každé zvýšení daní za současné situace, má na své výsledné pouze jediné…jejich menší výběr. Daň na benzín…mínus devět miliard, daň na potraviny, propad prodeje o téměř tři procenta. Tedy zase méně vybraných peněz. O druhotném dopadu, jako je ztráta pracovních míst v souvislosti s tímto „geniálním tahem“ ani nemluvě.

Každá žena v domácnosti je lepším finančníkem než náš slavný správce státní kasy. Ta totiž ví, že když má napnutý domácí rozpočet, tak si nemůže koupit letenku na cestu „za hranice všedních dnů“ ale naopak, pokud to jen trochu jde, odstavit auto a chodit pěšky nebo jezdit na kole. Jízdu na bicyklu nám totiž zatím ještě nezdanili! Ale neradujme se, ještě není všem dnům páně Kalouska konec !

Češi, Moravané, Slezané, zkrátka všichni obyvatelé české kotliny, probuďte se !! Přestaňme se chovat jako Blaničtí rytíři! Nastala doba, kdy je opravdu třeba se probudit a pořádně bouchnout do stolu. A pokud se Vám ještě pořád nechce, protože máte důležitější věci na práci…například sledovat, jak dopadne souboj „perníkáři“ versus „kometáři“ , tak se podívejte do očí svých dětí a vnuků. Opravdu jim chcete zanechat zem ve stavu, v jakém ji zanechal Jan Lucemburský svému synu Karlovi blahé paměti ??

Nepřihlášený uživatel

#1156

2012-04-19 15:56

Raději spáchali sebevraždu, než aby přišli kvůli dluhům svého syna o dům!!!! Tisíce Čechů se snaží spasit bankrotem!!!!

Uvědomte si občané, lidé, … že za tyto tragedie může takto nastavený společenský systém, který zlodějiny, lichvu, podvody, exekuce, … nejen umožňuje, ale i podporuje. Nebo si myslíte, že zavřením svých domovních dveří Vás hořící dům sousedů nebude rušit při sledování telenovely, nebudete cítit „zapáchajícího bezdomovce“ u kontejneru ? To jsme opravdu tak lhostejní?

Máme na rukou krev těchto nešťastníků a dalších, protože nejsme schopni se zvednout a vyhnat tuto vládní chásku a jejich přisluhovače !!! A nastolit společenská pravidla tak, aby se tyto tragedie neodehrávaly.

Nebo si konečně vezmeme vládu nad věcmi do svých rukou a změníme systém? V sobotu 21.4.2012 na Václavském náměstí v Praze můžeme začít !

Nepřihlášený uživatel

#1157 Re:

2012-04-19 21:32

je třeba v sobotu na demonstraci tvrdě trvat na odstoupení/Demisi/vlady.


Nepřihlášený uživatel

#1158

2012-04-19 21:35

demonstraci v sobotu 21.4.2012 je nutno podpořit,z důkladným projevem a pokřikem Demise

Nepřihlášený uživatel

#1159

2012-04-19 22:36

Pryč s nimi!

Nepřihlášený uživatel

#1160

2012-04-20 01:13

Poslední valčík.
Kolem odsouzení Bárty za korupci, faktickému rozpadu strany VV a vládní koalice je veliké divadlo, které nejen že pravděpodobně donutí vládu k demisi, ale i když to vláda ustojí, bude mít toto divadlo ještě dohru, ve které se občané dozví, pro mnohé neočekávaných zajímavostí. Budete překvapeni.
Rozpadem VV se prakticky rozpadla vládní koalice, strany ODS i TOP 09 odmítají menšinovou vládu, tak nezbývá pro ně jiné řešení než demise a vypsání předčasných voleb.
DŮVOD : OBČANÉ VE VOLBÁCH DALI URČITÝ POČET HLASŮ STRANĚ VV, KTERÁ SE VZHLEDEM K PLATFORMĚ KAROLÍNY PEAKE ROZPADLA. Z POCHOPITELNÝCH DŮVODŮ PREMIÉR S KLIKOU KOLEM ODSOUZENÉHO BÁRTY ODMÍTÁ JEDNANT, ALE JEDNÁ S PLATFORMOU KAROLÍNY PEAKE, ALE - ŽÁDNÁ PLATFORMA (PEAKE) SE NEZŮČASTNILA, VOLEB, NEBYLA TEDY VOLENA, ANI ZVOLENA A TAK NENÍ KOMPETENTNÍ O ČEMKOLI ROZHODOVAT!!!
Z TOHO VYPLÝVÁ - VŠE CO VLÁDA ODHLASUJE JEN S PODPOROU PLATFORMY JE TUDÍŽ NEPLATNÉ A TO AŤ JDE O VLÁDNÍ NAŘIZENÍ ČI JAKOUKOLI ZÁKONOU NORMU, TUDÍŽ OBČANÉ NEJSOU POVINI NĚCO TAKOVÉHO RESPEKTOVAT!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#1161

2012-04-20 07:47

Je nutno dosáhnout toho,aby občané v sobotu tuto vládu,ale i všechny dosavadní strany,které jsou u koryta vyhnaly.Kdo chtěl ve vládĚ.ODS,VV,Komunisty,ČSD a podobně.Vzali si tuto zemi samy,a my ji musíme získat spět.Není nutne zastavit reformy a dívat se jak dále drancuji naší zem.Je nutno tuto pakáž jednou provždy vykopat.Je nutno v sobotu trvat na demisi vlády a prezidenta,Za tímto účelem vyrážimé do ulic.SPOJTE SE!!!!!!!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#1162

2012-04-20 09:19

vlada a i preziden pryc, je to stejnak jen banda zlodeju a birokratu

Nepřihlášený uživatel

#1163 Re:

2012-04-20 09:22

#1161: -

ja tam du a rozhodne ne pro to, aby zastavili nejaky reformy, to je o nicem, protoze zas vymyslej jiny pasqily. Jdu tam podporit zadost o odstoupeni cele vlady i s prezidentem. Ten je jak pastyr svych ovecek.


Nepřihlášený uživatel

#1164 konecne se hnuli ledy :-)Re:

2012-04-20 09:24


Nepřihlášený uživatel

#1165

2012-04-20 11:06

Jen si demonstrujte, podotkl Kalousek. Za pět let na tom budete jako Řekové.

Tak tuhle větu pronesl ministr financí České republiky na Žofínském fóru a dodal, že sobotní demonstrace proti vládě by se neměl zúčastnit nikdo, kdo nechce, abychom dopadli do pěti let jako Řecko.

Tak si tuhle ministerskou rétoriku rozeberme. Kalouskovým „reformám“ již nevěří ani přední čeští ekonomové. Ti byli ještě před rokem ochotni některé kroky s výhradami schvalovat, protože, šetřit se musí, to víme všichni. Ale jde o to KDE , NA KOM a KOLIK!!

Akce, která byla spuštěna Nečasovou vládou rozpočtové odpovědnosti, kterou tatáž vláda nazývá reformami, není ničím jiným, než chaosem s nedozírnými důsledky. Je zvláštní, o kolik nových slov dokázali představitelé tohoto vládního uskupení obohatit náš slovník. Kocourkovo odklánění se již velmi zabydlelo. Stejně tak vejde do dějin první dekády jednadvacátého století reforma-deforma. Já tomu v případě reforem říkám zmatení pojmů. Ať se dívám kam chci, pročítám, studuji a vyhodnocuji, tak žádné reformy nenacházím. Jediné, co na mě vykoukne ze všech vládních prohlášení jsou ŠKRTY!! Od kdy jsou škrty reformou?? Jak se to těm nebohým škrtům přihodilo, kde k tomu přišly??

Nejsem svědkem jediné smysluplné akce, která by zamezila úniku daní. Opět se jich v letošním prvním čtvrtletí vybralo dramaticky méně, než za stejné období loňského roku. Nejsem svědkem zastavení jediné nesmyslné akce, do níž tečou miliony ze státního rozpočtu. Jeden příklad za všechny – Turnov se chystá na výstavbu -AKCE MAŠKOVKA-. Nejde o nic jiného, než o další nesmyslný pomník v podobě jakéhosi volnočasového centra. To je v současné době zřejmě nejdůležitější, co český občan potřebuje. Jenže , kde jinde odklonit peníze do soukromých kapes, než při zajišťování státem a evropskými fondy dotovaných zakázek. A takovýchto nesmyslů se po celém Česku v těchto dnech realizuje „něurekom“.

Nebyla jsem svědkem jediné snahy prověřit funkci jednotlivých ministerstev. Natož, aby někdo projevil snahu snížit či nevyplatit odměny za šlendrijánskou práci. Viz. Drábkova zpackanina sociálního systému.

Dodnes nebylo občanům vysvětleno, z jakých peněz zaplatila ČSSD obří dluh ve výši třičtvrtě miliardy z posledních parlamentních voleb. O auditu financování ostatních stran ani nemluvě.

Takže pokud pan Kalousek vyhrožuje Řeckem, měl by si především zamést před vlastním prahem. Miliardy tečou do černých děr, kde se o ně rvou šedé stíny, které fakticky řídí českou zem. A nám ostatním se nejlepší ministr financí snaží vsugerovat fakt, že osekáním sociálních výdajů spasí naši budoucnost. Tomu nemůže snad věřit ani on sám. Protože pokud ano, je adeptem na pohodlné lůžko v pražských Bohnicích.

A poslední poznámka. Váže se k nadpisu…Za pět let na tom BUDETE jako Řekové. BUDETE??? On se mezi občany České republiky nepočítá?? Kde bude on za pět let? S odkloněnými miliony někde v daňovém ráji?? Nebo počítá s tím, že ho opravdu naštvaní občané, kteří opravdu nepochopili jeho dobře míněné reformy, OPRAVDU pošlou do tepláků??

Nepřihlášený uživatel

#1166

2012-04-20 15:20

Už aby to bylo,dříve než nadělají ještě více paseky v tomto státě!!!!!

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-04-20 22:18



Nepřihlášený uživatel

#1168

2012-04-20 22:27

Věrná vláda

Nepřihlášený uživatel

#1169

2012-04-21 13:51

vlada at si da to co maji duchodci vzdyt mame stejne zaludky a usetri se mnoho

Nepřihlášený uživatel

#1170 Vydělávejte 2% denně

2012-04-21 15:31

Vydělávejte 2% denně ze své investice...vice info na http://just-been-paid-czech.webnode.cz
Spolecnost investuje do forexu a poskytujete ji svym vkladem kapital. Neni nutne investovat sve penize...lze investovat provize, ktere dostanete za to, ze privedete nove investory. Ale vubec neni nutne nekoho shanet. To je jen varianta pro nekoho, kdo by se bal investovat sve penize. Navic spolecnost poskytuje 10USD na vyzkouseni.
stydlivka

#1171

2012-04-21 16:33

pole-zplaněná,zastavěná,ořepkovaná. Lesy plné kůrovce-samovýroba - zrušená ,sběr lesních plodů - omezen, co ještě?Jak dlouho?omezování soukromých práv- povoleno, povolení na odkup ODPUSTKŮ......nechci poškodit žádného velikána ČS FILMU ....ale, film JAN HUS ...vysokoškolská mládež v procesí...Chceš loupit? - zaplať, chceš vraždit? - zaplať ..............KUPTE SI ODPUSTKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a já se ptám za kolik?
jsem jen dělník firmy ze zahraničí. Ale působiště tady , v této zemi...........KOLIK?????????????
Šnek.

#1172 Re:

2012-04-21 17:49

#1171: stydlivka -  

 Tož já ti synku nevim,ale Kalós po dnešnim Václaváku asi už né! Podle mě by měl upalovat dom a pakovat kufry. Ale spiš si myslim,že je ta sviňa tak otrlá,že nehde s kámošama v sókromi nasává,tlemi se a nás má na háku!Dival ses na čt.24 dneska,né?A eště zlá zpráva,klofli tam chudáka R.SMETANU. /To je ten náš šofér MHD,co pomaloval teho debila ,Langra/ To musel nejaké sviňa konfident ho bonzót,jináč to néni možny. Toďki v Olmiku ho nechytli a mezi takovym davem v Praze ja. To ně chvilku řiké.Nechteři lidi só svině!PS. A odpustky a uplatky NEBRAT!!!!


Nepřihlášený uživatel

#1173

2012-04-21 19:04

Dobrý den. Myslím si, že petice by se měla objevit například v deníku Metro, protože 5500 podpisů je žalostně málo.
Šnek.

#1175 Re: Re: Re: Omluva.......

2012-04-22 09:41

#1174: - Re: Re:  

 Ja máš pravdu,ale hdyž sem to psal tož to eště nebylo nihde napisany,sorry,no. Omlóvám se,ale aji tak só nechteři lidi hajzlici!