PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY


Nepřihlášený uživatel

/ #1151

2012-04-18 23:12

Prohlášení
k současné situaci v České republice

Když se zamýšlíme nad současným stavem ve společnosti, tak nám zřetelně vyvstává několik jasných tendencí vládnoucí skupiny.

Současný management státu se snaží nějakým způsobem „vystoupit“ z rozjetého vlaku. Toto „vystoupení“ si ve své krátkozrakosti představuje tak, že vyvolá předčasné volby a ty se budou konat podle současných pravidel a tím si jednotlivé strany zajistí přísun peněz ze státního rozpočtu a politicky ustojí pnutí ve společnosti.

Vážení politici,

tato představa je i v poměrech České republiky zcela mylná. Lidé už nechtějí současné praktiky. Přestaňte hledat kandidáty a ohlupovat veřejnost. Vláda, parlament a prezident budou voleni za pomoci „přímé demokracie“ v referendu. Kandidáti se budou o jednotlivá místa zajímat za předpokladu osobní odpovědnosti za výkon mandátu s plným vědomím, že mohou být kdykoliv odvoláni ze svých funkcí a potrestáni, když se zpronevěří svému poslání.

Bývalí a současní politici budou pohnáni k zodpovědnosti, a tak je naprosto bláhové si myslet, že odčiní své hříchy tím, že nastoupí jako zadní voj současných mocipánů a tím zajistí kontinuitu se současným uspořádáním společnosti. Že umožní nepotrestání viníků za současný stav a zajistí neviditelným skupinám další bohatnutí na úkor dělného lidu. Ti, co žili v zahraničí, protože tam bylo lépe, si nemohou nárokovat přízeň našeho národa a tvrdit, že oni ho povedou jinudy než bylo načrtnuto mezinárodními finančníky a korporacemi, o kterých nikdo neví, co jsou zač. To samé platí o jedincích, kteří díky svému povolání jsou vidět na televizních obrazovkách a celých dvacet let žili z dotací, na které musel někdo vydělat. A to pod průhlednou záminkou, že zkulturňují společnost.

Milí a drazí,

to jsme už jednou zažili, když jsme se v roce 1989 vydali na Václavské náměstí, abychom změnili chod dějin.

Jedno české přísloví praví: Prává, levá, přední, zadní – pozor vole neupadni. A to se přesně stalo. Jestli máte alespoň trochu soudnosti, tak odejděte ze svých pozic a nechte, ať si lidé uspořádají společnost podle svých představ a alespoň trochu spravedlivě. Copak to okolo sebe nevidíte, že už vás nikdo nechce ? Vaše politické tanečky jsou jen důkazem vaší bezradnosti a touhy se udržet u moci.

Jediné a čestné řešení je, abyste se vzdali svých pozic.

Za Občanskou iniciativu Český ráj jeho vedení

V Jičíně 18.dubna 2012

Odesláno sdělovaím prostředkům.