PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

ten realizovat nebude tak jednoduchjé

/ #1119 Re: Re:

2012-04-12 15:10

#1114: - Re:  

 Zkuste si všechny nápady s přímou demokracií spojené, převést do reality a zdali to lze provést.

Všimněte si, že všechny neobvyklé nápady končí v koši či rozdrobené do nekonečných diskuzí.

Já také nejsem zastáncem toho, aby politici u koryt, kteří tu jsou dvacet let, rabovali v různých převlecích zemi dál.

Ale zastavím se u Vašeho: "demokraticky volených státech".

Domníváte se, že Amerika je svobodná země? Domníváte se, že jejich prezidentská kampaň je ukázka demokracie?

Jste na omylu. kdo má více penez, vítězí. Volební humbuk, podsouvání pseudorpoblém" a divadlo. Nic víc.

je snad "demokrat Obama" smířlivější, tolerantnější než jeho protivník Bush či válkychtivý protikandidát MacBain, či jak se jmenoval? Možná tak jenom vypadá a přesto válka se stupňuje, protže zemi vládnou zbrojařské koncerny, bankovní korporace a fondy, které za toto tahají z pozadí. vezměte si Libyi, Syrii a další země, kde probíhá to, co naše ulhaná media nazývají "arabské jaro".

Amerika je vykotlaný strom, který díky své propagandě., agresivitě a vykořisťování jiných zemí, přežívá. Ukázka země s přímou demokracií. Ale díky své dominanci způsobí světovou válku. Toto není obhajoba Číny, prosím, lidé u nás mají tendenci křičet a vidět černobíle.

Ani v Evropě to není jiné. Německo a Francie jsou státy, které stojí na silné produkci, to je zásadní rozdíl proti nám, kteří jsme  za dvacet let se zařadili do rozvojových zemí a jako součást prostoru po rozpadu "socialistického tábory" jsme byli vytěženi.

Ne. ne. Západ pro mne není vzor.

Musíme spojit síly a chtít nejprve odstranit, to, co tady je a najít minimální program:

-

Odjinud: Domníváte se snad, že FC Barcelona může realizovat své mnohamiliardové nákupy za hráče díky fanouškovské lásce. ne, ne. Je to proto, že systém zadluženého španělska umožňuje takovou akumulaci kapitálu v rukách nemnohých že si barča či  jiní /(dosaďte si Manch U. ralM, AC Milán, nezáleží(. Velmi to s tím souvisí.

Proč bych já měl vyčerpávat svoje úsilí na volbu mezi 20 kandidáty na prezisdentský úřad, když náš systém je parlamentní a ne jako ve Francii či v USA prezidentský - proč chtít věci velké od stolu a nedělat zásadové a méně spektakulární v realitě.

Nic proti referendům. Ale podívejte se: píší se petice proti všemu a výsledek je "proti ničemu a k ničemu".

Teď nejde o levici i pracici - i když já jsem kapitalismus už dávno pohřbil.pohřbil, ale o minimální program, spojení sil, svržení vlády a pak základní otázka: "co dál".