Petice za zachování Artkina Centrál

Mgr. T. Kopecký

/ #133 Re: PRO: Mgr. T. Kopecký

2012-04-07 11:32

#131: Ondřej Hejna - PRO: Mgr. T. Kopecký

Děkuji za podporu, ale můj "vliv" na chod města je stejný jako jakéhokoli jiného občana, možná jen díky tomu, že jsem zapojen do struktur samosprávy (kontrolní výbor) tak jsem se "praxí" naučil lépe hledat ve veřejně dostupných informacích, nicméně jen tyto mohu používat v argumentaci, neboť u těch "neveřejných" jsem vázán mlčenlivostí. Střípkem světla transparentnosti je, že se mi podařilo nedávno navrhnout a konečně díky podpoře většiny kolegů v Kontrolním výboru a zastupitelů, prosadit, že nejen zápisy ze zasedání, ale i zápisy z kontrol jsou zveřejňovány na webu.
http://www.hradeckralove.org/hradec-kralove/kontrolni-vybor-zastupitelstva-mesta-hk
Obecně se lidé málo pídí po informacích, do zápisů výborů a komisí je možné veřejně nahlédnout zpětně na příslušném odboru a nebo si žádat o další informace dle zákona o svobodném přístupu k informacím 106/1999 (to činím).
http://www.mkcr.cz/scripts/detail.php?id=325
Kromě toho vliv na část zastupitelů mám asi takový, že by mě nejraději kopli pod koleno a tak mohu jako každý občan jen vysvětlovat, argumentovat, stejně jako se děje v našem klubu Změny pro Hradec. Zastupitelé pak hlasují o problému dle svého svědomí a vědomí, tedy měli by dle zákona, za což můžu dát ruku do ohně u zastupitelů ZpH. Na omluvu, nezapomínejme, že jejich názor je silně závislý na míře informací, které dostanou v podkladech (na to si neustále stěžujeme viz záznamy ZM) a míře jejich pochopení a studia a tedy i rozsahu a kvalitě nadšených odborníků, kteří jim nezištně pomáhají prostřednictvím klubů problematiku analyzovat. Alespoň, tak je postavena ZpH, jak je to jinde tak to si můžete porovnat na zastupitelstvu města, což je mnohdy "silný zážitek"! Tedy i řešení kauzy Pro-Centrál je podle mého názoru především na kolbišti vedení města, míře rozumné reflexe OS Pro-Centrál, ochoty o rozumnou dohodu ve směru hladkého přechodu zachování kontinuity projektu Artkina a míře zastupitelů najít poslední špetky důvěry k současnému provozovateli a jeho slibům.
Myslím, že velmi solidní základ dalo nyní vedení města svými činy a jasným prohlášením, za což jim tleskám a děkuji viz stránky magistrátu! Konečně se možná celý problém začíná depolitizovat a půjde řádnou "civilní cestou".
http://www.hradeckralove.org/noviny-a-novinky/artove-kino-central-ve-faktech?ref=m&source=email&lred=1
T. Kopecký