Petice za zachování Artkina Centrál

Václav Maixner

/ #59 Proč petice a co říká?

2012-04-03 16:27

Zkusím stručně odpovědět na otázky, které tu padají. Prvně děkuji všem, kteří tu diskutují a snaží se zjistit reálný stav, neb tímto vyjadřují svůj zájem o kino. Čili rád s vámi budu diskutovat a děkuji Pavlovi, že tak činí za náš petiční výbor.
Petice vznikla jako podpora artkina Centrál, jako vyjádření níže podepsaných, že chtějí po svých zastupitelích, aby zachovali artovou podobu kina a jeho provoz. Také vyjadřují, že zatím nikdo z politiků jednoznačně něvystoupil a jednoznačně neřekl, že kino je jeho prioritou a že jej zachová.
Osobně petici takto pojímám. Mým cílem je, aby politici začali JEDNAT o řešení otázky kina, aby sami navrhovali řešení a byli proaktivní. Doposud tak činit nemuseli a mohli pouze zamítat různé návrhy .. Pokud ale bude pod peticí podepsáno dostatek obyvatel, už nebudou moci jen sedět se založenýma rukama, ale budou muset, resp. tato petice je bude motivovat k jednání.
Sám nabízím sebe jako prostředníka při jednáních města a Pro-Centrálu, neboť věřím, že tomuto občanskému sdružení jde především o kino. A doufám, že tato petice umožní se vrátit k jednacím stolům a řešením situace, tak aby kino bylo zachováno, namísto vzájemného osočování.
To je cíl, který jsem si osobně touto peticí kladl.
Václav Maixner

PS: Co se týče dluhu, jeho vzniku apod. Je to v podstatě nyní jedno. Teď jde naprosto pragmaticky o záchranu kina za co nejvhodnějších podmínek. A pro dosažení tohoto cíle bude jednání nutné. A tato petice vyjadřuje, že lidé kino chtějí a chtějí pragmatické jednání a nechtějí prázdné prostory.
PS2: Některým vadí zmínky o Pro Centrálu. Po pravdě tomu nerozumím, neb v petici jsou minimalizované a Pro Centrál je dávaný do kontextu současného provozovatele.