Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.


Nepřihlášený uživatel

/ #4955

2012-02-03 18:45

Jak píše autor petice předsedovi vlády ve zdůvodnění, nechť se nejprve k osobě Václav Havla vyjádří historici a potom můžeme rozhodovat, zda letiště V.H., či ne. Navíc, nevím na základě jakého nařízení Václavu Havlovi byl vrácen majetek, konkrétně palác Lucerna, když p. Havel - majitel Lucerny, snad údajně kolaboroval s nacisty, nebo se mýlím? Nebo jsem od bývalé sousedky slyšel,že náš bývalý prezident V.H., jako dítě seděl na klíně nacistickému předákovi na liberecku, Henleinovi, když onen nácek byl na návštěvě u Havlů, snad na chalupě na trutnovsku. A to se i říkalo při zvolení VH prezidentem. Ovšem "vyšumělo" to. Tak nevím, jak to bylo s Benešovými dekrety. Nebo se neustále opakovalo, jak VH trpěl v našich věznicích (za socialismu), ale nikde se veřejně nehovořilo, že byl milovníkem alkoholu a silný kuřák.
Na druhou stranu, musím říci a schvaluji, že po sametové revoluci byl zvolen prezidentem. Nebyl nikdo jiný, kdo měl vztahy na západ. A bez něho, coby hlavy státu, by naše republiky tápala a možná by měla menší problémy s "uznáním" ze strany západních mocností.
Bylo by toho možná i více, co bych mohl přidat, třeba, že v našich věznicích se s ním zacházelo v rukavičkách, apod. Určitě se v té době naši socialističtí potentáti báli reagence západu.