Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.


Nepřihlášený uživatel

/ #3306

2012-01-12 01:48

Pokud cítí někdo nutkavou potřebu něco mermomocí přejmenovávat, ač minulost ukázala, jak je toto pomíjívé a úzce souvisí s momentálním politickým vývojem, pak ať pojmenuje něco, co s daným člověkem souvisí... Vezmeme-li tedy v úvahu, že se v tomto případě jedná o poctu spisovateli, či dramatikovi, pak pojmenujte po této osobnosti například národní knihovnu ( jeho kladný vztah k tzv. Chobotnici je znám... a možná by její výstavba vyšla levněji, než všechny příslušné administrativní úkony související s přejmenování letiště Ruzyně... )
Pokud slovenský občan Fero Fenič se něčím chce mermomocí zviditelnit mimo oblasti filmové tvorby, nechť tak učiní ve své rodné vlasti. Například by se mohlo přejmenovat Bratislavské letiště M.R. Štefánika na letiště Alexandra Dubčeka - porovnání významu tohoto člověka s Václavem Havlem se mi zdá vcelku adekvátní a významovně obdobné...těším se na názor slovenského obyvatelstva.
Lidé, zachovejme si zdravý rozum a nepodléhejte momentálním náladám a pocitům, domnivám se totiž , že naše malá republika potřebuje řešit v současné době úplně jiné  problémy svým významem vysoce převyšující  otázku přejmenovávání letišť. Ponechme na budoucnosti ať sama zhodnotí zásluhy a význam jednotlivých osobností a nedělejme laciná (drahá)  gesta,jež slouží víceméně spíše ke zviditelnění iniciátorů, než osob, jimž takto chtějí vzdát úctu.