Petice Strany Zdraví Sportu Prosperity (SZSP), určená vládě ČR

jn

/ #198 Re:

2011-12-07 23:56

#190: -

A tomu všemu opravdu věříte??? :-O :-O

Ta statistika svědčí o více věcech - např. o tom, že i slušní a poctiví Romové (a z této statistiky vyplývá, že jich je 70 %) mají problémy najít práci. A také to napovídá, jaké je správné řešení "romské problematiky" - totiž vzdělání, vzdělání a zase vzdělání. Podstatnou podmínkou poskytování rodičovských příspěvků by měla být nulová nebo minimálnbí neomluvená absence dětí ve škole. Už dnes by to škola měla sociálce hlásit. Proč je to tedy problém?

Z té statistiky není vidět, že by růst romské populace sám o sobě byl největším bezpečnostním rizikem pro Českou republiku - maximálně tak neřešení problémů s nepřizpůsobivou částí Romů. Jenomže i mnozí slušní Romové naléhají na to, aby se proti nepřizpůsobivým postupovalo podstatně tvrději. Nikdo odpovědný však nechce, protože se mu to hodí do krámu - teď je taková móda, že např. TV Nova vysílá různé fámy a výmysly o Romech (společně se skutečnými fakty, která však často zveličuje) a protože na to lidé reagují, chytila se toho i část politiků - pardon, spíše poblitiků...

Včetně těch ze SZSP...

Sociální dávky pro Romy 20 miliard? Hm... A kolikpak peněz jde na korupci? To už Vás nezajímá? Že kdyby nebylo korupce, mohla byste mít měsíčně cca o 2000 Kč vyšší příjmy? (Máte ale samozřejmě pravdu - jsou Romové, kteří ty dávky zneužívají a není jich málo - jenže korupcí utíká více peněz a nikdo to neřeší... :-/ )

Že Romové jsou jediní, kdo má zdravotní péči zdarma, není pravda - pracující Romové platí stejné zdravotní pojištění jako pracující "bílí" a naopak za nepracující "bílé" platí stát zdravotní pojištění stejné jako za nepracující Romy... Možná jste viděla zprávu, která běhá po Internetu, žře prý mají Romoivé léka zdarma - ale tato zpráva byla úřady dementována s tím, že ve skutečnosti je pouze sociálně slabým (všem, tj. ne jen Romům) na základě potvrzení ze sociálky prominuto "julínkovné" - ke všem lékům totiž existuje varianta, u které se nic nedoplácí (a je stejně dostupná pro Romy i neromy...)

S tím advokátem je to podobné - každý, kdo nemá svého advokáta, dostane u soudu přiděleného advokáta ex offo. Skutečně každý - ne jen Romové...

Abychom si rozuměli: Romská kriminalita JE problém - zvláště agresivita, která ji v poslední době začala provázet víc, než kdy předtím. Řešit se to musí. Ale ne tak, že si na tom někdo bude sbírat politické body, když jeho "program" je silně populistický a tendenční a věc neřeší ( a vlastně ani není moc k věci...).