Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Stropnický míří do Bruselu, Fiala nechce z NATO, všechno jedna proatlantická rodina!

/ #14604 Stropnický míří do Bruselu, Fiala nechce z NATO, všechno jedna proatlantická rodina!

2017-11-11 07:23

Jakub Janda je zděšen, že Hnutí ANO souhlasí s tím, aby bezpečnostní výbor v parlamentu vedlo SPD. Analytik Evropských hodnot se obává o “proatlantické vazby” zcela zbytečně! Stropnický míří do Bruselu, Fiala nechce z NATO, všechno jedna proatlantická rodina!

“Předsedou branně-bezpečnostního výboru musí být někdo, kdo bude prosazovat naše bezpečnostní vazby a spolupráci v Evropě na půdorysu NATO a pokud vím, SPD nikdy nedeklarovala, že chce z NATO vystoupit, takže nevidím problém v tom, aby třeba SPD tu pozici dostala ve sněmovně”, uvedl exkluzivně pro redakci našeho serveru člen vyjednávacího týmu za Hnutí ANO, který se zúčastnil schůzky s hnutím SPD. A za nedlouho poté už oficiálně to samé potvrdil i Jaroslav Faltýnek, druhý muž v Babišově straně. Představa, že bezpečnostní výbor sněmovny povede zástupce SPD vyvolala prudkou alergickou reakci v neziskovém think-tanku Evropské hodnoty. Jakub Janda ihned zasedl k počítači a sepsal provolání [1] pravicovým opozičním stranám ve sněmovně, aby nepřipustily obsazení postu předsedy bezpečnostního výboru člověkem z SPD, že prý by to ohrozilo proatlantické spojenectví a rovnou doporučil, aby na pozici ve výboru byla dosazena Helena Langšádlová z TOP09. Já opravdu nevím, jestli pan Janda byl posledních několik dnů na dovolené někde na Marsu, ale jeho obavy o proatlantické vazby, jak to on nazývá, jsou zcela a jednoznačně liché.

Co dělat, když oligarcha má překvapivě programový průnik s alternativní stranou?

Ale pojďme dál. Pokud jde o SPD, nechápu obavy Jakuba Jandy už naprosto vůbec. Minulý čtvrtek na ČT24 vyvolal místopředseda SPD Radim Fiala doslova pozdvižení svými výroky ve vztahu k referendu o vystoupení z NATO. Moderátorovi ČT do očí tvrdil v přímém přenosu [3], že SPD nikdy neusilovala o vystoupení z NATO, že neusilovala ani o referendum o vystoupení z NATO, a že pokud by nějaké referendum bylo, potom by SPD nedoporučila svým voličům hlasovat pro vystoupení z NATO, protože v současné době prý není za NATO jiná náhrada a alternativa. Výroky vyvolaly vlnu rozhořčení, která se snesla na Fialův profil na Facebooku, kde ihned následující den v pátek své výroky z ČT korigoval a zcela anuloval tvrzení o tom, že SPD neprosazuje referendum o NATO, protože to se ukázalo jako lež, neboť slib voličům o referendu k NATO má SPD přímo ve volebním programu.

Jenže, co se nestalo. Namísto toho, aby SPD předstoupilo před voliče alternativy a vyslalo jim ubezpečovací signál, že SPD chce z NATO vystoupit, když ne teď, tak alespoň někdy v dohledné budoucnosti, tak místo toho Radim Fiala v pátek na svůj Facebook napsal slova, ze kterých minimálně vlastencům mrazí v zádech. Fiala na svůj FB napsal doslova toto:

Jakub Janda je zděšen, že Hnutí ANO souhlasí s tím, aby bezpečnostní výbor v parlamentu vedlo SPD. Analytik Evropských hodnot se obává o “proatlantické vazby” zcela zbytečně! Stropnický míří do Bruselu, Fiala nechce z NATO, všechno jedna proatlantická rodina!