Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Mezi EU a USA hrozí vypuknutí obchodní války! Nové americké sankce

/ #14274 Mezi EU a USA hrozí vypuknutí obchodní války! Nové americké sankce

2017-07-30 08:15

Mezi EU a USA hrozí vypuknutí obchodní války! Nové americké sankce proti Rusku zasáhly paradoxně hlavně německé a francouzské firmy. Juncker pohrozil protisankcemi proti USA! Neoconi se Trumpovi utrhli ze řetězu, konec moci USA v Evropě už pochopil i Brusel! Nord Stream 2 ohrožuje americký petrodolar! Vznikne nové Petroeuro?

Ve středu schválil americký Kongres balík nových sankcí proti Íránu a také Rusku. Sankce proti druhé zmíněné zemi se přitom do zákona dostaly až dodatečně jako přílepek kongresmanů, kteří chtějí potrestat Rusy (rozumějte Trumpa) za údajné hackování a ovlivňování amerických voleb. Trump poslal do Kongresu původně návrh na uvalení sankcí proti Íránu, ale skupina kongresmanů přidala k návrhu zákona přílepek sankcí proti Rusku. Nyní se čeká, zda-li Donald Trump zákon podepíše, anebo ho vetuje. Donald Trump to ale vymyslel poněkud lišácky, protože už včera uvedl, že zákon vetuje, protože sankce proti Íránu se mu zdají příliš slabé a mírné, a proto s takovým zákonem nesouhlasí. O ruském přílepku neuvedl ani slovo. V komentáři na Breitbart News a také u Alexe Jonese na Infowars byla včera situace analyzována jako snaha amerických neoconů vhodit Trumpovi na jeho pracně budovaný most pro spolupráci s Ruskem mohutný atomový granát, který všechno zničí.

Mainstream v ČR opět dezinformuje

Český mainstream opět překroutil zprávu o sankcích. Např. Novinky.cz píší [1], že USA schválily nové protiruské sankce, ale Donaldu Trumpovi se prý zdají příliš mírné. Tohle je typická lajdácká chyba anebo dezinformační úmysl. Nejde totiž o žádné jmenovité sankce, ale o zákon o sankcích proti Íránu v boji proti terorismu. Donald Trump kritizuje na zákoně mírnost sankcí proti Íránu, ne proti Rusku. Čtenář Novinek je potom za debila a je manévrován do situace, aby si myslel, že Donald Trump je autorem těchto sankcí proti Rusku.

Není to poprvé, co český mainstream takovýmto nehorázným způsobem pokřivuje a dezinformuje zpravodajství z USA okolo Trumpa a toho, co se děje ve Washingtonu. Jenže největší odpor a hněv přišel překvapivě od šéfa Evropské komise Jeana-Claude Junckera, který prohlásil, že Amerika na prvním místě nemůže znamenat, že zájmy Evropy budou ty poslední.Zároveň varoval, že pokud USA neupraví zákon a nezohlední zájmy evropských firem ve vztahu své participace na projektech s Ruskem, přijme Evropská komise vlastní protiopatření proti americkým firmám.

http://www.aeronet.cz