Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Totalita je zpátky? Česká televize zařadila Olivera Stonea na index

/ #14051 Totalita je zpátky? Česká televize zařadila Olivera Stonea na index

2017-07-04 16:35

Totalita je zpátky? Česká televize zařadila Olivera Stonea na index a potichu odstranila jeho kultovní celovečerní film z programu ČT2! Skandál, který nemá obdoby, nebo jenom už běžná praxe nikým neřízené vysílačky?

Začátek léta by měl být ve znamení okurek, ale jak se zdá, nálože informačních bomb budou podle všeho pestré a bohaté i během léta. Jak jinak nazvat událost, ke které došlo v sobotu 1. července? Jak nás dnes do redakce AE News upozornil pan Honza, Česká televize potichu a v tajnosti odstranila z programové nabídky ČT2 kultovní film „Narozen 4. července“, který natočil režisér Oliver Stone a tento pořad nahradila brutálním hollywoodským filmem  Kill Bill od Quentina Tarantina. Jak nás pan Honza upozornil, v původním tištěném TV Magazínu je opravdu na sobotu v čase 22:10 na 1. července na ČT2 zařazen Oliver Stone se svým filmem, kde do hlavní role dosadil Toma Cruise, kritizuje americkou válečnou participaci ve Vietnamu a zahraniční imperialistickou politiku válečné mašinérie USA.

Jenže v online nabídce televizního programu na Seznamu už je program změněn a je tam místo toho film Kill Bill s odkazem na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Stonea tak už neblokuje jenom Facebook, jak jsme psali zde, ale už i ČT. Obrátili jsme se proto na programového ředitele ČT Milana Fridricha, aby změnu programu vysvětlil, ale odpověď jsme zatím nedostali. MFF v Karlových Varech není žádný podnik, který by nebyl plánovaný dlouho dopředu, takže ČT neměla důvod na poslední chvíli měnit program vysílání kvůli filmovému festivalu. Mnoho lidí se teď domnívá, že jde o odvetu České televize proti TV Prima, která před několika týdny odvysílala sérii 4 dokumentů Olivera Stonea s názvem „Svět podle Putina“ [1] a sledovanost trhala doslova rekordy. Vladimir Putin v dokumentu mj. odhalil, jak pracují západní média na protiruské propagandě, ovšem otevřený a logický výklad Vladimira Putina a jeho postojů otevřel oči stovkám tisíc lidí v České republice a de facto odhalil, kdo je a kdo není agresor v evropském, a nejen evropském, prostoru.

http://www.aeronet.cz