Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Šokovaní rodiče, zděšené děti a muslimové, co se nechtěli nechat fotit

/ #14031 Šokovaní rodiče, zděšené děti a muslimové, co se nechtěli nechat fotit

2017-06-30 18:32

Skandál, exkluzivně: Základní škola z východních Čech ubytovala děti na školním zájezdu v Londýně v chudinských muslimských rodinách! Rodiče se o tom dozvěděli až teprve z esemesek vyděšených dětí! Ředitel je potom vyslýchal, kdo informace vynesl ven a poskytl alternativním médiím, prý placených Ruskem!

Šokovaní rodiče, zděšené děti a muslimové, co se nechtěli nechat fotit

Pan Josef dále uvádí: „Dcera spolu s dalšími 3 děvčaty byla umístěna v muslimské rodině, syn spolu s dalšími 3 chlapci byl také v muslimské rodině. Podle mých dětí byly ještě aspoň 3 další čtveřice dětí ubytovány v rodině muslimů. Máme ještě jméno a ulici, kde byly děti ubytovány. Dle vyprávění dětí, když se nacházely v rodinách, dost se to tam prý střídalo, takže ani nevíme, kdo všechno se v blízkosti dětí nacházel. Dcera také říkala, když je s ubytovanými kamarádkami odvážel autem syn z té muslimské rodiny k autobusu, tak si je natáčel na mobil, ani nedomýšlím, co by se mohlo stát. To jen tak ve stručnosti, kdyby Vás ještě něco zajímalo, budu rád, kdyby se tento problém více zveřejnil, aby se předešlo takovým případům jako jsme my, když naše děti byly bez našeho vědomí umístěny do muslimských rodin, u nás naštěstí vše dopadlo dobře, ale kdo ví, co se může stát příště? Posíláme Vám veškeré podklady, co máme k dispozici k zájezdu do Anglie. Dokumenty o zájezdu, fotky domu a interiéru, kde byla dcera ubytována. Od syna bohužel fotografie nemáme, měl lepší věci na focení. Rodinu,ve které dcera přímo byla, vyfocenou nemáme. Nechtěli se nechat fotit. Dále máme adresu se jménem a telefonem, kde byla ubytována dcera. Od syna máme jméno a adresu opsanou z mobilu, jméno Pinki, 73 Tivoli Gardens, SE18 5PE.“ Tolik z emailu pana Josefa.

Podle informací naší redakce se školního zájezdu pěveckého sboru účastnilo 45 dětí ze 6. až 9. třídy a 4 doprovodné osoby. Uvedená adresa, kde jedno z děti bylo ubytováno, leží na východě Londýna, kde se nachází rozsáhlý rezidenční komplex sociálních nájemních bytů. Cestovní kanceláře, které pořádají pro české školy zahraniční zájezdy, vyhledávají maximálně nejlevnější místa ubytování, aby zájezdy byly pro rodiče dětí finančně dostupné. Jak naše redakce zjistila, pro školní zájezdy se místa v hotelech a penzionech zajišťují jen velmi obtížně. Možností je dlouhodobá rezervace předem, obvykle 1 rok předem, kdy musí cestovní kancelář zaplatit nevratnou kauci za dlouhodobou rezervaci. Jelikož většina školních zájezdů se plánuje pouze v horizontu školního a nikoliv kalendářního roku, protože školy jsou příspěvkové organizace a fungují s rozpočtem v rámci jednoho účetního roku, tak dlouhodobá rezervace je prakticky vyloučená.

http://www.aeronet.cz