Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Evropan

/ #14027 Re:

2017-06-30 10:24

#14026: EURVHP -  

... řekl muž se sexy mozkem Paroubek, a vy těm kecům věříte, což je nejspíš vaše diagnóza.

1) Pravda je, že z EU dostáváme dotace a zpět odvádíme platby dle jasných pravidel. Toto saldo je kladné pro nás.

2) Dividendy nejsou záležitostí EU, protože dividendy odvádíme i do USA, Japonska a dalších vlastníků našich podniků. nebo si myslíte, že zisky ze Slavie a dalších počínštělých podniků putují do EU? Automobilku škoda koupili Němci, zisky jdou do Německa. V automobilce pracují nejlépe placení dělníci v rámci České republiky, a jejich daně a odvody zůstávají v Čechách. Kdyby automobilku vlastnili "zlaté české ručičky" platy by byly poloviční, podnik by byl ve věčné ztrátě a daně minimální. Srovnejte si ve vaší hlavičce, co je výhodnější. A nebo automobilku a banky kupte zpět.

3) Rozprodávání majetku pokračuje. Teď je v modě rozprodávání majetku do Číny. Myslíte si, že Číňané k nám investují, aby nám v něčem pomohli? Nikoli. My jsme členem EU, proto jsme pro ně atraktivní. Ale vše si nechají zaplatit. Příkladem je letiště na Srí Lance. Postavili nové, luxusní, ale bohužel na něj nelétají letadla, protože má špatné napojení na hlavní město a na silnice obecně. Dvě letadla denně to nezachrání. Ale úvěr i s úroky srílanská vláda Číňanům splácí.

4) Díky členství v EU máme přímý přístup na lukrativní trh, kde nemusíme platit žádná cla a podobné poplatky. V rámci sjednocení norem se u nás vyrábí výrobky, které jsou srovnatelné s výrobky v EU, což v minulosti nebylo (viz. třeba superporuchové Škody 105/120). Mladí lidé mohou studovat na školách, které si vyberou podle svých schopností. pro ty chudší jsou k dispozici různá stipendia. A tak dále ...

Prostě další článek neuvěřitelně desinterpretující realitu. Bohužel mladinké novinářky, které sní o kariéře, ale nehodlají proto dělat nic kromě kontaktů s významnými šéfy, nevyplodí nic než hloupost.