Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Občanům ČR se budou mrazit mzdy

/ #13943 Pozor podraz na ČR občany mrazení mzdy

2017-06-16 17:52

Tohle si Češi nechají líbit? Koncern VW chce zaměstnancům Škoda Auto zmrazit mzdy na 3 roky ve chvíli, kdy automobilka dosahuje rekordních zisků! Příprava na vstup ČR do Eurozóny do 4 let, Berlín proto velí držet do té doby v Česku nízké mzdy! Co má společného pád Bohuslava Sobotky v ČSSD a proces globálního chudnutí v německém Protektorátu Čechy a Morava?

Dostali jsme do redakce AE News email od jednoho z našich věrných čtenářů, který nás informoval o nehorázné situaci, ke které se pomalu ale jistě schyluje v mladoboleslavské automobilce Škoda Auto. Svědectví čtenáře, který je současně kmenovým zaměstnancem podniku, pouze potvrzuje a dokládá vývoj procesů globálního chudnutí a pozice laciné manufaktury, kterou německý průmysl využívá na bázi komparativní výhody způsobené brutálně diametrálními platy v Německu a v České republice. Jak se totiž ukazuje, německý koncern VW, který je spolu se Siemensem a několika dalšími německými kolosy vlajkovou lodí německého průmyslu, hodlá navyšovat zisky pro své majitele a akcionáře tím nejubožejším způsobem, který si lze jen představit, totiž zmrazením růstu platů v českých závodech Škoda Auto.

Škoda dostala povel zmrazit mzdy kvůli chystanému vstupu ČR do Eurozóny

VW před lety v dohodě s odbory souhlasilo, že kmenoví zaměstnanci Škody budou odměňováni alikvotně podle úrovně prodejů aut. Před dvěma lety dostali zaměstnanci odměnu ve výši 25,000,- Kč jako bonus za prodeje a zisky firmy. Letos to už byla odměna ve výši 45,000,- Kč [3]. Zisky a tržby Škoda Auto stále rostou a v rámci koncernu VW je Škoda de facto tržním leaderem. Jenže tlak na zmrazení mezd má úplně jinou motivaci, než jsou nějaké investice do modernizací apod. Uvnitř VW se strukturálně připravují na změny, které přinese projekt Nové Evropy a přijetí Eura v ČR. Tohle totiž nemá nic společného s tím, že by VW nemohlo českým dělníkům zvedat platy, když i prodeje rostou, ale je to poziční příprava na přijetí EURa v České republice v následujících 3 až 4 letech, zřejmě za vlády Andreje Babiše.

http://www.aeronet.cz