Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Wikileaks Preess

/ #12730 VATIKAN A GMO JEDY do Evropy

2017-01-19 16:11

VATIKAN A GMO JEDY do Evropy pozor co nakupujete vždy se koukejte na cizinu potraviny s Maroka,Španělska,Francie,Africa,USA,atd sou to Modifikované škrob,soja,kukuřice, na informacich vždy na zadni straně produktu naleznete!!!!! 

Důvěrné Vatikán 000514
SIPDIS

DEPT. EB; EB / TPP / ABT / BTT; EUR / WE (TCUNNINGHAM)
EO 12958: prohl: 8/26/2015
tagy: PREL Phum TBIO EAGR eaid SOCI VT
TÉMA: Vatikán: VYHLÍDKY NA BIOTECH

REF: A. A) ŘÍM 2543,
B. 05 ROME 2543, 03 VAT 4859; 03 ROME 5205; 04 VAT 3810
roztříděné podle: Peter Martin, politický důstojník, POL, státu.
Důvod: 1.4 (b), (d)

-------
Shrnutí
-------

1. © Nedávné rozhovory mezi Svatým stolcem úředníky a USAID a zástupců EB navštěvující Vatikán potvrdil opatrný souhlas s biotechnologickou potravin ze strany Svatého stolce. Vatican úředníci tvrdili, že bezpečnost a věda o geneticky modifikovaných potravin by nakonec být bez problémů na Svatou stolicí.Předpojatost ve Vatikánu, řekli, byla více svázán s ekonomickým argumentům, jak se někteří obávají, že rozšířené používání GMO potravin v rozvojovém světě by se podrobit jeho zemědělec obyvatelstvo a stát formou ekonomického imperialismu jednoduše slouží k obohacení nadnárodní koncerny. Zbývá vokální opozice u některých katolických laiků a kléru, aby Biotech jídlo, a znaky nejsou silné, že papežství nebo jiné subjekty Vatikán, s nímž pracoval Post jsou připraveni vydat silnější schválení těchto technologií.Avšak tím, že se zaměří na ekonomické přínosy GMO potravin pro rozvoj světa zemědělců, bezpečnostní opatření, aby se zabránilo ekonomického vykořisťování a pokračující výzkum v oblasti bezhotovostních plodin, jako jsou manioku, pošta i nadále dialog mezi Svatým stolcem a na to, co jsme nazvali dále jen "morální imperativ" biotechnologických potravin. Vatikán dokument o hladu ve světě plánováno na vypracování této pádu nabízí další otvor pro naši práci na toto téma a možnost ovlivnit širokou část populace v Evropě a rozvojovém světě.

------------ ----------------
USG, Svatý stolec Úředníci Meet
----------------------------

2. (SBU) Michael Hall, Biotechnology poradce pro USAID pro regionální ekonomický rozvoj služeb úřadu v Nairobi, se setkal s Monsignor James Reinert Papežské rady pro spravedlnost a mír (J a P) a Jack Bobo, zástupce náčelníka, EB / TTP / ABT / BTT, se setkal s Fr. Michael Osborn z Papežská rada Cor Unum, které nabízejí příležitost, aby se zasadila Vatikán o biotechnologických otázkách a příležitost pro Post analyzovat současný stav v oblasti biotechnologií ve Vatikánu obecně. Obě setkání se uskutečnilo ve Vatikánu. J a P má oficiální vedení na biotechnologických otázkách ve Vatikánu, a byl velmi aktivní v posledních letech často úzce spolupracuje s Post (03 DPH 4859; 03 ŘÍM 5205; 04 s DPH 3810). Cor Unum, Vatikánu tržiště úsilí pomoci po celém světě, je další potenciální spojenec na biotechnologie, jako potravinová pomoc v rozvojovém světě je velká část jejího návrhu. 

VICE-WikiLeaks - New chargé d'Affaires Christopher Sandrolini lobboval Vatikánu Biotech Foods

VICE-Geneticky modifikované potraviny