Týdny občanského neklidu


Nepřihlášený uživatel

/ #2049 přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu. (3) Cenzura je nepřípustná.

2016-12-28 19:24

V Česku se schyluje k celoplošné cenzuře informací v horizontu 3 let! Známe podrobnosti! The Guardian cituje AE News a Jandu z Evropských hodnot. Kdo nám bude „vysvětlovat“ pravdu?

Redakce AE News získala další interní materiál pracovní skupiny, která pro ministerstvo vnitra ČR připravila projekt monitorování internetu, který od 1. ledna 2017 začne na území ČR pracovat pod názvem „Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám“ (zkráceně CTHH)  a podle informací by měl v průběhu příštích několika let nabrat až dvě stovky pracovníků na pracovní pozice analytiků a operativců pro rozkladnou činnost. V první fázi se podle dokumentu bude jednat pouze o vyhodnocování a analýzu subjektů VO (v dokumentu se zkratka překládá jako „vnitřní odpor“ a v případě agravace jako „vnitřní odboj“) spolu s přípravou tzv. „přemostění“. Velmi zásadní dokument tak odhaluje celý úmysl a plán, který stojí za vznikem tohoto centra, které v prvním roce své činnosti bude zaměstnávat přibližně 30 zaměstnanců z řad „spřátelených médií, novinářů a neziskového sektoru“, stojí v dokumentu. Nejvíce mne zaujal koncept „přemostění“, který považují vůbec za nejnebezpečnější cíl celé operace CTHH.

Salámová metoda na zavedení cenzury… z důvodu ochrany občanů před terorismem!

Jakmile se povede několik takových příkladů medializovat, spřátelená média udělají veřejnou objednávku adresovanou poslancům sněmovny, aby zpřísnili pravidla pro publikování na internetu a aby byla zavedena cenzura. Je to proces salámové metody. Teď v této chvíli by požadavek na cenzuru u poslanců neprošel. Ale jakmile bude na stole několik případů, exemplárních modelů útočníků, kteří podle svých slov jednali na popud článku nebo zprávy na alternativě, tak to bude měnit situaci. Nevěřte ministerstvu, že jde pouze o monitoring, a že nikdo nechce nic cenzurovat. To je pravda, která bude platit jen první rok, ale další etapy jsou přímo o tom, jak zabránit šíření informací z alternativy. To je přímo v dokumentu uvedené, že projekt má za cíl využít veškeré prostředky, jak bránit šíření proruské propagandy a tzv. fake news z alternativních médií k uším a očím občanů v ČR.

VICE-V Česku se schyluje k celoplošné cenzuře informací v horizontu 3 let! Známe podrobnosti! The Guardian cituje AE News a Jandu z Evropských hodnot. Kdo nám bude „vysvětlovat“ pravdu?

LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD

Oddíl druhý

Politická práva

Článek 17
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.
(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.
(5) Státní orgány a orgány územní samosprávy jsou povinny přiměřeným způsobem poskytovat informace o své činnosti. Podmínky a provedení stanoví zákon.

Oddíl druhý

Politická práva

Článek 23
Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.