PETICE PROTI ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB A ŠIKANĚ ŽIVNOSTNÍKŮ


Nepřihlášený uživatel

/ #67 Česká vláda po EET chystá zákon, jak šmírovat i občany pracující z domova!

2016-12-15 19:44

Česká vláda po EET chystá zákon, jak šmírovat i občany pracující z domova! Sociální inženýrství v akci, aneb Gestapo by bledlo závistí. Vlezou vám do bytu jako do provozovny? Německý model okopírovaný Marksovou vyvolává obavy!

Ministryně práce a sociálních věcí ČR Michaela Marksová chystá novelu zákoníku práce, který by měl regulovat a kontrolovat práci z domova [1]. Systém práce tohoto typu se v zahraničí nazývá jako „Home Office“ a jde v podstatě o administrativní práci nebo drobnou domácí výrobu nebo montáž celků. Takovýto systém zaměstnávání je velmi oblíbený především v Německu pod názvem „Heimarbeit“, kde svědomitost zaměstnanců zaručuje, že práce prováděná v domácích prostorech bude stejně kvalitní jako práce ve firmě. V Česku se používá možnost práce z domova obvykle v oboru IT u tzv. samostatných vývojářů, dále u pracovníků v účetních firmách, reklamních a marketingových společnostech a také u firem zabývajících se překlady textů a tlumočením. Druhou velkou skupinou jsou potom montážní práce a drobná výroba, např. vánoční ozdoby, dětské hračky nebo kompletování obálek s pozvánkami nebo reklamou. Člověk je zaměstnancem firmy, ale práci vykonává doma.

VICE-Česká vláda po EET chystá zákon, jak šmírovat i občany pracující z domova! Sociální inženýrství v akci, aneb Gestapo by bledlo závistí. Vlezou vám do bytu jako do provozovny? Německý model okopírovaný Marksovou vyvolává obavy!