Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #10862 Islámský stát se přihlásil k útoku v Rusku

2016-08-24 14:16

Radikální organizace Islámský stát se přihlásila k nedávnému útoku na dopravní inspektorát u Moskvy. Dvojici útočníků ruští policisté zastřelili.

„Dva bojovníci Islámského státu přepadli ruské policisty v okolí Balašichy, východně od Moskvy,“ potvrdila agentura Amak, která je hlásnou troubou sunnitských extremistů.

Město Balašicha leží zhruba 25 kilometrů východně od ruského hlavního města Moskvy, bydlí v něm téměř čtvrt miliónu lidí.

Dvojice mužů vyzbrojená střelnou zbraní a sekyrami podle ruských vyšetřovatelů udeřila na budovu inspektorátu ve středu. Jeden byl záhy zastřelen, druhý byl zabit při přestřelce s policisty. Dva policisté byli při útoku zraněni, jeden z nich vážně.

Muž v Samaře měl doma kalašnikov i TNT

Ruské úřady rovněž v pátek oznámily zadržení muže ve městě Samaře. U muže, který měl přísahat věrnost Islámskému státu, se podle státní agentury RT doma našel kalašnikov s municí, islamistickými materiály i téměř dvě kila TNT.

Rusko se podílí na bombardování pozic Islámského státu v Sýrii a podporuje režim syrského prezidenta Bašára Asada, o jehož svržení extremisté také usilují.