Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #10852 Třetí světová skončí do třiceti minut. Ale co na tom – dost bylo ruské agrese a ve výročí srpna 68 p

2016-08-22 14:23

Třetí světová skončí do třiceti minut. Ale co na tom – dost bylo ruské agrese a ve výročí srpna 68 podpořme Clintonovou a americké hodnoty!

Máme dnes výročí neslavného srpna 1968 a to je den, kdy si nejen Česko/Slovensko, ale i celý západní svět může naplno uvědomit a připomenout tu ruskou „agresivní a rozpínavou“ politiku. A po nějakých cca 50-ti letech se tato událost stala obzvláště aktuální tím, že ve Spojených státech je před volbami a jedním ze dvou kandidátů je „agent Kremlu“, Donald Trump.  A že právě ve Spojených státech se situace hrotí tak, že svět stojí na hraně třetí světové války – přesněji ale katastrofy, kterou nikdo nemusí přežít.

Předpokládám, že všechna prozápadní/proamerická média se dnes možná až uštvou v popisování, jak Rusko v právě v 68 předvedlo, jakým je agresorem a budou podporovat Hillary a budou volat po více NATO/USA základnách v Evropě a po ještě větším jejích přibližování k hranicím Ruska než se děje od doby, kdy Rusko rozpustilo Varšavskou smlouvu. A že všichni se budou ohánět „západními hodnotami“ a budou volat po tažení na Rusko i za cenu války – hlavně že tím půjdou na ruku Hillary a USA, přesvědčeným, že i třetí světová proběhne pouze na území Evropy, zatímco Spojené státy se válkou zachrání ze své vlastní krize stejně, jako tomu bylo za dvou předchozích.

V roce 1968 jsem byla dítě školou povinně, ale pamatuji si tolik, že nejvíce jsem se radovala, když na jaře 1969 hokej mezi ČSSR a SSSR skončil 2:0 a 4:3 ve prospěch Československa. Ale uplynulo nějakých cca 50 let a novým pohledem není tak jasné, jestli srpen 1968 byl opravdu neslavný! Byla přece nějaká dohoda o bipolárním rozdělení světa -kdo tedy byl doopravdy agresorem? Byly to skutečně ruské tanky anebo naopak USA přes něco na způsob současných neziskovek? A nebyla to nakonec skutečně jen zkouška na listopad 89, o kterém dnes už víme, o co šlo?

VICE-Třetí světová skončí do třiceti minut. Ale co na tom – dost bylo ruské agrese a ve výročí srpna 68 podpořme Clintonovou a americké hodnoty!