Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #10816 USA zahájily stahování jaderných zbraní z Turecka, přesouvají je do Rumunska. Bukurešť

2016-08-18 16:02

USA zahájily stahování jaderných zbraní z Turecka, přesouvají je do Rumunska. Bukurešť informaci ostře popřela, bojí se nepokojů v ulicích. Skončí taktické zbraně z Incirliku nakonec na Moravě?


Se znepokojivou, ale zato prakticky očekávanou, zprávou přišel evropský server EURactiv [1], což je bruselský think-tank s těsným napojením na Evropskou komisi a bezpečnostní složky EU. Podle dvou na sobě nezávislých zpráv dvou insiderů v bruselské centrále NATO zahájily USA v režimu nejvyššího utajení stahování jaderného kontingentu cca. 50 jaderných hlavic z turecké základny Incirlik do nového stanoviště, na leteckou základnu Deveselu v Rumunsku. A právě na této jmenované základně otevřely USA už v květnu tohoto roku provoz základny protiraketové obrany AEGIS [2], která je sice oficiálně namířená proti Íránu, ale i vrabci si štěbetají na střeše, že jde o protiraketové postavení proti Rusku.


VICE-USA zahájily stahování jaderných zbraní z Turecka, přesouvají je do Rumunska. Bukurešť informaci ostře popřela, bojí se nepokojů v ulicích. Skončí taktické zbraně z Incirliku nakonec na Moravě?