Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #10392 Převrat v Turecku selhal, podporovala ho jen malá část armády. Erdogan je zpátky u moci

2016-07-20 12:58

Převrat v Turecku selhal, podporovala ho jen malá část armády. Erdogan je zpátky u moci. Evropská unie si oddechla, ale i povzdechla. Migrace do EU tak bude pokračovat!

Vojenský převrat v Turecku se nezdařil. V sobotu ráno se většina vzbouřených vojáků vzdala, protože se ukázalo, že k puči se připojila jenom hrstka z milionové turecké armády. Pučisté využili situace, kdy prezident Erdogan byl mimo své sídlo na dovolené v Marmarisu a pokusili se obsadit klíčové body mocenských struktur v Turecku. Vedle budovy státní televize to byl i parlament a velitelství policie v Ankaře a v Istanbulu. O události jsme již včera večer informovali zde. Již během noci došlo ke střetům s provládními vojenskými a zejména policejními jednotkami, které zůstaly loajální prezidentu Erdoganovi. V sobotu ráno již byla situace neudržitelná a vojáci se začali vzdávat bezpečnostním složkám věrným Erdoganovu režimu [1].

VICE-Převrat v Turecku selhal, podporovala ho jen malá část armády. Erdogan je zpátky u moci. Evropská unie si oddechla, ale i povzdechla. Migrace do EU tak bude pokračovat!