Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

ZEMAN NÁM ZACHRANIL ČR

/ #9417 Ceremonie potvrzení pohotovosti amerického systému PRO Aegis Ashore NA OBRANU ČR K NIČEMU

2016-05-16 15:00

Ceremonie potvrzení pohotovosti amerického systému PRO Aegis Ashore se konala v rumunském městečku Deveselu. V Polsku se má zase konat ceremonie kladení základů analogického komplexu PRO v osadě Redzikowo. Jaký je k tomu vtah v Čechách, kde masové protesty obyvatel proti americkému radaru na polygonu v Brdech zmařily původní plán NATO?

Sputnik si promluvil se starostou vesnice Jince (v blízkosti polygonu v Brdech) Josefem Hálou.

Hála: Je mi upřímně líto, že NATO přece jen tvrdošíjně prosazuje svůj plán. 20. dubna zavítal k nám do kraje prezident Zeman. A poněvadž se šíří zprávy, že u nás má být rozmístěna velká americká vojenská posádka, všichni se na to prezidenta ptali. Odpověděl, že by to rád postoupil svému polskému kolegovi. Doufáme, že to dopadne dobře, a že žádní Američané v české zemi nebudou.Víte, my, čeští starostové, jeli do Polska, pokusili jsme se pohovořit se zástupci úřadů osady, v jejíž blízkosti mají být rozmístěny části PRO USA, abychom je varovali před nebezpečím. Bohužel, neměli pro to pochopení, v Polsku mají jinou náladu než v Čechách.

Více: MYLÍ PODPURCI USA PRO USA SYSTEM NEZABRANI LETANI ATOMOVEK A RAKET HNED REKNU DUVOD JE MIMO SRDCE ČR SYSTEM PRO NENI DĚLÁN NA TO ABY ZABRANIL APOKALYPSE SCHVALNE JE POSTAVEN JINDE