Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

16. októbra 2001 - Rozhovor s Usámu bin Ládina

/ #9393 16. októbra 2001 - Rozhovor s Usámu bin Ládina

2016-05-15 18:54

 

16. októbra 2001

 

- Rozhovor s Usámu bin Ládina bolo zverejnené v Karáčí na báze pakistanského denníka, Ummat , 28. septembra 2001.

 

Denní UMMAT: Řada zemí světa se připojil výzvu Spojených států pro zahájení útoků na Afghánistán. Patří mezi ně i řada muslimských zemí. Bude Al-Kajdá vyhlásit džihád proti těmto islámských zemích stejně? Usámy bin Ládina: Musím říci, že mou povinností je prostě probudit muslimy; aby jim říct, co je pro ně dobré a co ne. Co islám říká, a co nepřátelé islámu chtějí? Al-Kajdá byl nastaven tak, aby vést džihád proti nevěře, zejména s cílem čelit náporu zemích nevěřících proti islámských států. Džihád je šestý nedeklarovaný pilířem islámu.

[Prvních pět bytí základní svatá slova islámu (je tam jen jeden Bůh v celém vesmíru a Mohamed je poslední prorok boha ), modlitba, půst, pouť do Mekky a dávání almužen ( zakát ).]

Každý anti-islámské člověk se bojí džihád . Al-Kajda chce udržet džihád živé a aktivní a učinit z něj součást každodenního života muslimů. Chce, aby to stav uctívání. Nejsme proti jakékoliv islámské zemi. Nepovažujeme válku proti islámské zemi jako džihád . Jsme ve prospěch ozbrojených džihád pouze proti těm nevěřícím vlád, které jsou zabíjení nevinných muslimských mužů, ženy a děti jen proto, že jsou muslimové.

Podporující americkou úkon je potřeba některých muslimských zemích a nutkání ostatních. Je však třeba si myslí, že na to, co zůstane jejich náboženské a morální postavení pokud podporují útok křesťanů a Židů na muslimskou zemi, jako je Afghánistán. Objednávky z islámské šaría[jurisprudence] takových jednotlivců, organizací a zemí jsou jasné a všichni učenci Muslimského bratrstva jsou jednotní na ně.

Budeme dělat to samé, který je seřazen podle Ameer-ul-Momeneen [velitele věrných Afghánců] Muhammad Omar a islámských učenců. Srdce lidí muslimských zemí se bije s výzvou džihád. Jsme vděční k nim.

Denní UMMAT: Ztráty způsobené při útocích v New Yorku a ve Washingtonu prokázaly, že dává ekonomickou ránu do USA není příliš obtížné. Američtí experti připouštějí, že ještě několik takových útoků mohou snížit americkou ekonomiku. Proč je Al-Kajdá necílí na své ekonomické pilíře?Usámy bin Ládina: Již jsem řekl, že nejsme nepřátelský do Spojených států. Jsme proti systému [US Government], což jinými národy otroky ve Spojených státech, nebo nutí hypoteční jejich politickou a ekonomickou svobodu. Tento systém je zcela pod kontrolou Američany Židé, jejichž první prioritou je Izrael, ne Spojené státy. Je jasné, že Američané jsou sami otroky Židů a jsou nuceni žít v souladu s principy a zákony stanovených jimi. Tak, trest by měl dosáhnout Izrael. Ve skutečnosti je to Izrael, který se dává krvavá lázeň na nevinné muslimy a USA není pronášet jediné slovo.VICE-Bin Laden - Authentic Interview - October, 2001