Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Netuší ale, jak to vypadá za hranicemi v Německu! Cesta do pekel je dlážděna už dokonce i chamtivost

/ #9381 Netuší ale, jak to vypadá za hranicemi v Německu! Cesta do pekel je dlážděna už dokonce i chamtivost

2016-05-15 17:39

Česká brokerská firma doporučuje ČR neofeudalismus a migranty. Netuší ale, jak to vypadá za hranicemi v Německu! Cesta do pekel je dlážděna už dokonce i chamtivostí!

Pokaždé, když si přečtu článek od nějaké analytické nebo brokerské firmy, tak se mi začne otevírat kudla v kapse. Neměl jsem číst diskusi na Aeronetu pod posledním článkem, kde jsem našel odkaz na článek na serveru Novinky [1],  kde brokerská firma Cyrrus (což je dceřinka Cyrrus Group, která se zabývá nemovitostmi… aha, asi mají prázdné byty a chtějí je pronajmout migrantům, zatímco nájem za ně bude platit stát…) dokládá jakousi studii, podle které Česko zvládne přijmout a zaměstnat 80,000 migrantů.Obchodní rejstřík mluví sám za sebe, info o dceřince zde a matka zde. Brokeři si tedy chtějí na migraci přihrát malou domů v podobě nových nájemníků? Na trhu práce je prý spousta volných míst a těmi migranty se ta volná místa zaplácnou. Pánové brokeři z Cyrrus jsou vtipálci, možná jenom i šíbrové, kteří čmuchají velký zisk z možností, které příliv migrantů do Česka bude znamenat na realitním trhu s tzv. sociálně-integračním bydlením, což je tady v Německu teď doslova business č. 1 dnešních obchodníků s realitami. Jelikož Cyrrus Group se zabývá právě tímto realitním odvětvím, troufám si odhadovat, že tato zmíněná analýza je přímo motivována báječnou představou napakování se na migrační krizi, kterou by ovšem platil stát, a tím pádem potažmo daňový soustrastník.

Migrace nevyřeší zaplnění volných míst, o která nestojí ani domorodci!

Idea „zpeněžení“ migrační krize je velmi lákavá. Ovšem vychází z mylných premis a předpokladů. Brokeři z Cyrrus, podobně jako vláda Angely Merkel, si myslí, že cizinci a jmenovitě migranti prý obsadí ta volná pracovní místa, o která nemají domorodci zájem. Jenže to je brutální a fatální omyl, jak se ukazuje i tady v Německu. Brokeři zřejmě nečetli Davisovu finanční teorii rovnovážnosti trhu, která popisuje problém nízko-placených pracovních pozic a jejich obsazování cizinci s „nižšími sociálními standardy“. Už tehdy na počátku 20. století se ukázalo, že cizinci v USA jsou ochotni pracovat za nízké mzdy zpočátku, ale očekávají stejný růst platů, jako mají místní američtí zaměstnanci ve fabrikách. Tlak na růst mezd je podle Davise způsoben tím, že cizinci žijí ve stejném ekonomickém prostoru a tudíž ceny a náklady na život musí odpovídat mzdám a platům domorodců.

VICE-Česká brokerská firma doporučuje ČR neofeudalismus a migranty. Netuší ale, jak to vypadá za hranicemi v Německu! Cesta do pekel je dlážděna už dokonce i chamtivostí!