Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

DO EVROPY NAM VAŠE ZBRANĚ NETAHEJTE AGRESOROVÉ

/ #9342 V Pentagonu prohlásili, že systém protiraketové obrany (PRO), který rozmísťují USA v Evropě

2016-05-13 13:30

V Pentagonu prohlásili, že systém protiraketové obrany (PRO), který rozmísťují USA v Evropě, není určen k zachycení ruských raket.

„Kooperace s Ruskem je důležitá pro regionální stabilitu a globální bezpečnost. Ujišťujeme rovněž Rusko v tom, že naše PRO v Evropě není schopna zachytit ruské mezikontinentální balistické rakety", oznámili na Ministerstvu obrany USA.

Američtí vojenští představitelé poznamenali, že možnosti systému PRO v Evropě jsou omezené, a že není určen k boji „s velkými a složitými strategickými raketovými silami Ruska".

Více: V Pentagonu prohlásili, že systém protiraketové obrany (PRO), který rozmísťují USA v Evropě, není určen k zachycení ruských raket.

Evropský parlament (EP) vyzval členské země EU, aby posoudily možnost zavedení sankcí proti těm, kdo odpovídají za zákaz platnosti krymsko-tatarského medžlisu. Uvádí se to v textu rezoluce, schválené na plenárním zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku.

Členové parlamentu zkritizovali rozhodnutí Nejvyššího soudu Krymu o zákazu medžlisu a požadovali, aby bylo okamžitě zrušeno.

Více: NACISTÉ S EU ZASE CHCOU SANKCE PROTI RUSKU SPIŠE PROTI ZÁPADU TAM JE AGRESE NACISTOVÉ