Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Poslanci Strany socialistů Republiky Moldova se pokusili zastavit na hranici země kolonu usa army

/ #9154 Poslanci Strany socialistů Republiky Moldova se pokusili zastavit na hranici země kolonu usa army

2016-05-03 15:14

Poslanci Strany socialistů Republiky Moldova se pokusili zastavit na hranici země kolonu americké vojenské techniky, která se účastní cvičení Dragon Pioneer 2016, sdělil novinářům předseda strany Igor Dodon. Poznamenal, že kontrolovali doklady vojáků NATO.

Kolona měla jet po silnici národního významu M-14 po trase Skulany-Falešty-Negrešty. Cvičení Dragon Pioneer 2016 se má konat v republice 3-20. května. Zúčastní se ho 165 vojáků moldavské armády a 198 vojáků druhého jezdeckého pluku USA. Má být nasazeno 58 kusů vojenské techniky poskytnuté armádou USA a rovněž 40 ženijních a pomocných vozidel Národní moldavské armády.

Později místní média sdělila, že kolona amerických vojáků přece jen vstoupila na moldavské území. Přitom informovala, že počet techniky byl dvakrát větší než bylo původně hlášeno. Část techniky má být představena na hlavním náměstí V Kišiněvu 9. května.

Více: Poslanci Strany socialistů Republiky Moldova se pokusili zastavit na hranici země kolonu americké vojenské techniky, která se účastní cvičení Dragon Pioneer 2016