Americkou armádu na našem území nechceme!


Nepřihlášený uživatel

/ #4458

2016-04-07 09:38

NATO nevidí žádné nevyhnutelné hrozby vůči sobě v Evropě, včetně hrozeb na východních hranicích aliance, a neusiluje o konfrontaci s Ruskem, prohlásil ve středu generální tajemník aliance Jens Stoltenberg.

„Nevidíme žádnou nevyhnutelnou hrozbu pro NATO, a to ani na východních hranicích v Evropě", řekl ve svém vystoupení v Atlantické radě ve Washingtonu, když se ho zeptali, „jaká je reálná hrozba ze strany Ruska".

Na titulnej fotografii je orientačná mapa základní USA po celom svete (tu vo väčšom rozlíšení), na ktorej nie je zobrazených všetkých 800 (aj základne NATO) základní iba orientačných 200. Medzi tieto základne patria veľké strategické základne ako Bondsteel v Kosove, ale aj malé pristávacie dráhy pre lietadlá stratené v oceáne.

Ak spočítame zahraničné vojenské základne iných štátov dostaneme číslo 30. (viď infografika nižšie). Oproti 800 základniam USA je to smiešne číslo. Toto číslo predstavuje masívnu globálnu silu.Len 50.000 amerických vojakov je umiestených v Japonsku, 54.000 v Nemecku a 28.500 v Južnej Kórei!!!

Ako sa tam tieto základne vôbec dostali? V Nemecku a Japonsku sú to “pozostatky” vojenskej prítomnosti po 2. svetovej vojne. V Južnej Kóreii sú to “pozostatky” Kórejskej vojny medzi Severom a Juhom. A ostatné? Zabezpečujú globálne ciele USA po skončení studenej vojny. 

Více: TERORIS ALIANCE NEVIDI VUČI SOBE ZADNE HROZBY ALE VUČI RUSKU ANO