Petice za ponechání garance doc. Vranové a prof. Rejškovi.


Nepřihlášený uživatel

/ #10

2016-04-01 22:26

Vážený pane Hromádko.

Ať už jste daný text psal sám či nikoliv, ať už je jeho autorem kdokoliv - obsahuje desítky konkrétních zkreslení a mnoho polopravd i 10 zcela nepravdivých - tedy lživých tvrzení.

Doufal jsem, že se zde po mém prvním komentáři již nebudu potřebovat jasněji vyjadřovat, ale spletl jsem se a ja svůj omyl dovedu přiznat i veřejně.

Faktem je že narozdíl ode mne se nesnažíte o konstruktivní diskusi a napadáte mou osobu s cílem mne pošpinit.

Takže to vezměme bodově - tak jak to máte v textu:

1. Mnou odhadovaných 10 – 20 procent, která ve svém komentáři uvádím vychází z celkem jednoduché matematiky (počtu mailů, které mne před touto peticí varovaly versus počet podepsaných během prvního dne existence této petice na webu a podobně dnes /pro přesnější představu/ z počtu studentů a zaměstnanců MENDELU (opět jen cca 10.000 versus 322 podpisů - převážně absolventů a jejich rodinných příslušníků - tedy nikoliv stávajících studentů - kterých se to nejvíce týká).

2. Lidé se často bojí - ale ne se podepsat pod petici, kde mohou skrýt své jméno, nebo se schovat za cizí - jako desítky zde podepsaných z celkového počtu 322. Nezlobte se - ale studenti a zaměstnanci se na rozdíl od Vás nebojí ukázat a osobně se mnou mluvit - podobně jako v Dřevěné růži před "Zeleným čtvrtkem" i po Velikonocích. Tito lidé měli pochyby a otázky a ja byl za ně vděčný - stejně tak za prostor, který mi tito studenti a nejen studenti dali k obhajobě kroků, které lidi co nechtějí přijmout změny k lepšímu a k společné výzvě tvrdě pracovat a být po zásluze odměněni velmi trápí.

3. Nejsem dobrý herec, jsem jen jeden z mnnoha kdo pochopili, že nejlepší investice je do lidí a to do mladých inteligentních lidí - které jsem na ústavu zaměstnal a kteří dostávají práci a za ni mzdu - a již dnes jsou pevnou součástí ústavu a tvoří hodnoty - které jsou neměnné. Tito mladí akademici a vědci potřebují práci - vědeckou i pedagogickou. A i změny v garancích vedou tímto směrem.

4. Ještě jednou zdůrazním, že je v této petici lživá informace (kterou Vy i i jeden z organzatorů petice rosporujete) o tom, že volitelný předmět Kámen jako materiál ve stavbách je navržen jako šestý předmět ke změně garanta. Veřejně prohlašuji, že nikdy nebyl předmětem "restrukturalizace našeho ústavu" a změn v garancích. Kdo nevěří - ať si informaci ověří u proděkana Dvořáka. Nemám problém nechat i konkrétně Vás pane Hromádko nahlédnout na jediný existující a originální mail, kde žádáme za UGP změny garancí na LDF.

5. Ano jsou zde 2 velké granty a prof. Rejšek a doc. Vránová se v nich věnují nejen pedologii - ale rozhodně ne geologii. Já se nemám ve zvyku nejak přehnaně vychloubat - ale podívejte se, co je za výsledky v geologii a aplikovaných geologických oborech za konkrétními geology a nejen geology našeho ústavu a třeba tu logiku pochopíte. Jsou zde mezinárodní i evropské projekty, publikace, výjezdy, expedice, atd. Prof. Rejšek a doc. Vránová jsou skvělí vědci ve svých oborech - ale pro akreditace a rozvoj v tomto případě geologických předmětů je důležité, aby garanti předmětů byli aktivní a ostatními specialisty v geologii celosvětově uznávaní vědci. Prof. Rejšek a doc. Vránová publikují v pedologii - nikoliv geologii, atd.

6. O mé schopnosti či neschopnosti se prosím již nevyjadřujte - nerozumíte tomu a nebo úmyslně lžete. Jeden konkrétní důkaz za desítky dalších - dokázal jsem za poslední rok ve vedení ústavu přijmout 8 nových mladých lidí a zaplatit jejich výzkum i mzdy - přitom sehnat projekt za 5,5 milionu euro s 12 prestižními partnery v EU, zvládnout několik velkých zakázek a opublikovat krom 5 geologických, mineralogických a petrografických učebnic i 7 nejlepších impaktových publikací z 10 nejlépe hodnocených na celé LDF. Veřte nevěřte - já i ti mladí doktoři a doktorandi kopou za celou LDF a za celou MENDELU. A ja věřím, že půjdeme vzorem nejen sobě, ale i ostatním a naučíme lidi kolem sebe opět  hl. hrát fér, pracovat a méně pomlouvat či šířit paniku.. Moto ústavu je pro tento rok - "penalty nekopem".

7. Nevíte nic o snaze vedení fakulty co se týká výměn vedoucích na jiných ústavech. Vy nechodíte na kolegia a nemluvíte osobně s děkanem, tekže prosím nestrašte ostatní na webu. Realitou je, že náš pan děkan na mém a jednom dalším konkrétním ústavu jen hasí požáry, co způsobují lidi, kterým nejde o veřejné blaho, ale jen o to své..

8. Neříkáte pravdu i v pohledu z pozice zaměstnavatele absolventů Lesnické a dřevařské fakulty - Brno a mám na mysli LDF dalo vzniknout v minulosti i přítomnosti desítkám skvělých nápadů - a jak říká jeden opravdu skvělý člověk a kolega co mi jde vzorem - Aleš Kučera - problém na LDF je jen v tom - že jsme přiš političtí..což často brání rozvoji - jako i v tomto případě. Ale rozhodně není důvod strašit studenty, že si je z pozice zaměstnavatele nevyberete jen proto že jsou z brněnské Lesnické a dřevařské fakulty - naopak - naši absolventi jsou žádáni a docela dobře se uplatňují i v dnešní složité době.

9. LDF a MENDELU poskytuje  studentům to nejkvalitnější vzdělání v rámci svých možností a kvalifikované a schopné lidi střídají ještě schopnější a úspěšnější. Vy to víte - ale nechcete poukázat na konkrétní výsledky. Na Vašem místě bych se za to co zde pdo svým jménem uveřejňujete styděl až "na půdu".

10. Skutečně jste byl mým mladším spolužákem, v dobách kdy Klement Rejšek vedl a vychovával nás oba..ale Jindřicha Kynického vedla a vychovala nejen k slušnému chování docentka Gregerová, která se jako jedna z mnoha, ale nejvíce zasloužila o to, aby ze mne byl dobrý geolog.

Naše LDF mi dala něco úplně jiného - větší rozhled a informace o tom, jak skutečně vzniká na horninách půda a jak jsou horniny a půda významné pro kořeny rostlin a výživu dřevin (jak fungují makro i mikroživiny) z hornin uvolňované, neboť já na MENDELU nestudoval geologii - ale ekologii lesa!

S pozdravem a přáním hezkého jara i lepších zítřků,

Jindřich Kynický



Ústav geologie a pedologie

Lesnická a dřevařská fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zemědělská 3, Brno, 613 00