Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7555 Potřebujeme utrpení?

2016-03-14 19:07

Potřebujeme utrpení?

Obávám se, že i u nás by se našlo dost lidí, kteří by zlehčovali podobnou událost jako byla v Kolíně, kdyby proběhla třeba v Praze, ale onen člověk by byl z Brna, Ostravy, Olomouce… Teprve až by to bylo v jeho městě a on by toho byl přímo účasten, nebo kdyby to byla jeho dcera, pak by našel skutečný reálný postoj. Z toho nám ovšem vyplývá, že jsou lidé, kteří přímo potřebují trápení, aby je probudilo. Nevím kolik je u nás lidí z tohoto mlčícího davu, ale jestli je jich dost, pak vyvolají svou laxností stejný efekt, který provádí politici. Všichni budou čekat na velké utrpení, aby teprve potom hledali řešení. Tím si však, žel, nejenže sami vytvoříme utrpení, aniž by to bylo nutné, ale navíc to necháme dojít až do takové situace, kdy už bude řešení těžko, nebo dokonce vůbec, proveditelné.

Zjištění, že politici, ale i lid potřebují utrpení je velmi smutné, ale i trapné. Slabost, tupost, lenost, zatvrzelost a zbabělost nejsou dobrou vizitkou člověka, ani národa. Jistě jsou národy, které se už zotročily za mez možného návratu, ale my ještě máme naději, že tak hluboko nemusíme klesnout, abychom se probudili. Bezpečnostní služby velkých států EU již téměř nepřetržitě důrazně varují před očekávanými údery terorismu, takže je jistě lze očekávat. Nikdo si je nepřejeme, mnozí se jich přímo děsí, nikdo by je dobrovolně nechtěl, ale přesto je mnozí i v našem národě přímo ,,dovolí“, můžeme říci, že je nepřímo vyvolají. Těžko jim v tom zabránit, procitnout musí každý sám. Proto nám budiž útěchou, že i utrpení může dovést člověka i národ k mobilizaci sil, aktivitě a prohlédnutí. Posunu k reálnému pohledu na svět, druhé i sebe sama. Kéž nám tedy utrpení pomůže, když jsme tak hloupí, že cestu moudrosti a poznání ignorujeme. Pro nás bude zřejmě stále více platit, že svoboda musí být vykoupena utrpením.

VICE-Potřebujeme utrpení?

Nechce se věřit, že by se tak diletantské chyby dopustili omylem. Spíše se zdá, že jde o politicky motivované jednání namířené proti objektivně posilující opozici s cílem jejího zastrašení a potlačení. Je s podivem, že od března 2015, kdy k údajným trestným činům došlo, se policie rozhodla národní demokraty obvinit až v listopadu a tuto skutečnost jim sdělit doslova pár dní před Štědrým dnem. Je pravděpodobné, že obvinění si vynutily určité zainteresované skupiny buď z politického prostředí, anebo z kruhů silné židovské lobby. Zdaleka by za dobu existence strany nešlo o první případ.

V České republice se schyluje k politickému procesu. Liberálně demokratický režim tak pomalu odhaluje svou skutečnou povahu. Za tresty pro vlastence se však dočká zasloužené odplaty.

VICE-Soud s národními demokraty už brzy!