Přejmenujme náměstí Pod Kaštany na náměstí Borise Němcova


Nepřihlášený uživatel

/ #263

2016-03-14 18:41

Ochutnejte rozmanitou ruskou kuchyni, budete spokojeni

Ruská kuchyně je velmi pestrá. Je nemožné popsat ruské pokrmy v kostce, protože speciality se liší region od regionu. Tradiční snídaní je kaša – ovesná kaše. K obědu se podávají různé pokrmy. Jedno z nejznámějších ruských jídel je boršč, hustá zakyslá polévka z červené řepy, která se podává horká. Podobnou polévkou jeakroška, která se jí studená. Po dobré polévce přichází na řadu vydatný pokrm. Z Ruska pochází napříkladstroganov (dušené hovězí maso v kyselé omáčce se smaženými bramborami), bliny (palačinky plněné kaviárem, rybou, rozpuštěným máslem nebo kyselým krémem), aladyj (lívance s různou náplní) a hlavně ikra nebo krasnaja ikra (světoznámý černý a červený kaviár).  Z kuřecích specialit je to např. cipleonok tabaka (kuřecí maso na grilu). Na různých party nebo při zvláštních příležitostech se podává šašlik. To jsou různé druhy masa nakrájené na kousky, nabodnuté na špejli a opečené. Mezi další místní jídla, která určitě stojí za ochutnání, patří kotlety po požarsky (kuřecí kotlety), pirožky (pečivo s různými náplněmi, nejčastěji s masem),prostakvaša (jogurt), pelmeně (masové noky), rosolnik (horká polévka uvařená většinou z nakládané zeleniny) a šči (zelná polévka).