Petice na podporu ústavní stížnosti proti inkluzi

společenským systémem znechucen

/ #25 Komentář člověka znalého poměrů v českém školství

2016-03-10 07:12

Ať už se k osobě V.Klause mladšího, ředitele gymnázia PORG, stavíme jakkoliv, přečtěte si na Novinách níže uvedené komentáře, kde trefuje hřebíček přesně na hlavičku (omlouvám se, nejde to vložit jako link):

KOMENTÁŘ: Inkluze novorozenců - Václav Klaus ml.

KOMENTÁŘ: K čemu jsou školy? - Václav Klaus ml.

KOMENTÁŘ: Rušení zvláštních škol – Václav Klaus ml.

 

Já sám mám ze středního školství několikaletou praktickou zkušenost - od počátečního nadšení, přes zjištění stavu, marnou snahu něco změnit a nakonec poznání, že zezdola se schody opravdu zametat nedají. Problémy s nekázní a nevychavaností studentů je ten úplně nejmenší problém. S tím se schopný kantor popere a problémisty srovná do latě, nepotřebuje na to ani pedagogickou fakultu (ač se nám "odborníci" snaží nakecat opak).

Problémem jsou zbabělci ve sborovnách (často zakomplexovaní svojí vlastní neschoností - "kdo umí umí, kdo neumí učí, kdo neumí učit učí tělocvik ... a kdo pohořel jako kantor, jde dělat krajského školského inspektora"), morální slaboši na ředitelských postech škol (šikana těch kantorů, kteří špatným studentům dávají po zásluze špatné známky i když zbytek školy praktikuje politiku appeassementu vůči lemplům), úředníčci s funkcema na všech úrovních (kde se jedná jen o buzeraci nižších pater hierarchie pomocí lejster a absurdních nařízení) a hlavně politici, kteří vymýšlí pitomosti aniž by v životě stáli u tabule.

Bohužel každý ministr školství po roce 89 přišel do úřadu s mesiášským pocitem, že školství od dob Marie Terezie nečekalo na nic jiného, než na génia jeho formátu... a podle toho to vypadá.

To, co se po roce 89 dělá za experimenty se školstvím, to hlava nebere a kdyby tenhle národ nebyl tak děsivě přip****ný, tak by dávno vynesl politickou garnituru na hrotech vidlí.

Mám malou dcerku a děsím se dne, kdy budu hledat školu, kam ji přihlásím. Protože po tom, co jsem viděl ve školství, si ji budu asi raději učit a doučovat sám... a navíc budu muset ještě kontrolovat, jaké nesmysly jí do hlavy cpou ve škole.